Ezt üzenik a jógaoktatók karácsonyra

Ezt üzenik a jógaoktatók karácsonyra

Ezt üzenik a jógaoktatók karácsonyra

Biztos mindenkitől kaptatok olykor kéretlen jótanácsokat az ünnepi készülődés alatt: ne dolgozz annyit, ne pörögd túl a vásárlást, ne takaríts (nem az ÁNTSZ jön, hanem a Jézuska!), lassulj le, hangolódj rá az ünnepekre de persze azt is időben, jótékonykodj, ne vegyél fát, vegyél fát, dekorálj, ne egyél annyit, blabla.

Így hát, nehogy hiányérzetetek legyen, megszórom most az online teret néhány jógaoktató üzenetével is, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan gondolat benne, amellyel azonosulni tudtok.

Dorottya rögtön egy kedves személyes történetet osztott meg:

Nálunk a párom hosszú évek könyörgése után pár éve karácsonykor próbálta ki velem a jógát. Azóta se hagyta abba, sőt, a kungfu edzése után saját kis lenyújtó gyakorlat-sorozatot rakott össze magának. Soha ki nem hagyná, mert könnyebben regenerálódik utána. Szóval férfiak, jógára fel!

Eszter egy idézettel szeretne motiválni:

“Az én vesszőparipám az, hogy az ne takarózzunk azzal, hogy nincs idő jógázni vagy bármi mást sportolni, mozogni, hiszen olyan nincs, hogy nem lenne szabad fél óra minden nap. Idénre én ezt üzentem a vendégeimnek: A szavak nem elegendőek a jóga felbecsülhetetlen értékének kifejezésére. Meg kell tapasztalni. (B.K.S.Iyengar). A tapasztalás útja pedig a rendszeres gyakorlás.”

Anita számára a legfontosabb üzenet mindig a szeretet és összefogás ereje. Úgy érzi, ez két olyan dolog ami mindent legyőz és mindig rendelkezésünkre áll:

Benned égnie kell annak amit lángra akarsz gyújtani másokban. Ha békét, szeretet akarsz látni magad körül akkor azt először magadban kell megteremteni. Nagyon szépen látszik ez az igazság a jelenben. Amit belül táplálunk a gondolatainkkal és az érzéseinkkel az nyilvánul meg körülöttünk. A két pólus a szeretet és a félelem és minden pillanatban elhelyezkedünk ezen a skálán valahol. Nem tudom elégszer leírni és megfogalmazni, hogy nincsen más út az egységhez, csak a szeretet. Minden más megosztottságot, irígységet, szélsőséges érzelmeket okoz. Semmi nem lehet annál veszélyesebb mint mikor emberek nem kapcsolódhatnak, nem ölelhetnek. Egyéni fejlődés egy idő után csak a közösség erejével együtt létezhet. Egy adott ponton túl nincsen ő meg én, nincsen fehér meg fekete és nincsen ilyen még olyan. Lelkek vagyunk mindannyian. Az összes többi csak játék.

Réka gondolatai a karácsonyról, az új évhez való energiagyűjtésről, feltöltődésről szólnak:

Aki velem jógázik, az tudja, hogy minden órát néhány perces ráhangolódással kezdünk, ahol megpróbáljuk magunkat eltávolítani a minket foglalkoztató feladatoktól, problémáktól, határidőktől, hogy megadhassuk azt a teljes figyelmet saját magunknak, melynek a hétköznapok során nem igazán adunk máskor teret.
Egyfolytában áramlanak a gondolataink, kattog az agyunk vagy a munkahelyi ügyeinken, vagy a házimunkán, vagy a gyermekeinkkel kapcsolatos teendők, rendeznivalók foglalnak le bennünket…Rengeteg szerveznivaló, terveznivaló, megoldandó probléma.. de ha leülünk a jógaszőnyegünkre, akkor azt azért is tesszük, hogy mindezekből kicsit kilépve olyan dolgokat is észrevegyünk, amiket máskor nem tudunk.
Észrevegyük, hogy lélegzünk, meg tudjuk figyelni a levegő útját, a testünk finom érzeteit, a lelkünk reakcióit egy-egy mozdulatra. (…)
A közeledő ünnepek kapcsán ugyanazt ajánlom mindenki figyelmébe, amit az órákon is igyekszem sokszor hangsúlyozni. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt évben mindenki számtalan kihívással nézett szembe akár szakmai oldalról, akár a magánéletben. Az új év kezdete pedig mindig jó alkalom a tervezéshez, egy új lendülethez. Ehhez viszont szükségszerű picit megpihenni, hogy lecsenghessenek az elmúlt időszak eseményei, élményei, érzései. Ezzel együtt erőt is tudunk gyűjteni az újhoz.

Legyünk most megengedőek, igyekezzünk kilépni a teljesítménykényszerből (volt bőven belőle az év során és lesz is még jövőre), és adjuk meg magunknak azt, amire olyan sokszor lenne év közben szükségünk.

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy garantáltan ne maradj le a jógás újdonságokról, kedvezményekről

KATTINTS IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box