Egy app figyelmeztetett a kedvesség világnapjára

Egy app figyelmeztetett a kedvesség világnapjára

Egy app figyelmeztetett a kedvesség világnapjára

Vajon ez már a vég, ha egy applikáció hívja fel a figyelmem, hogy ma van a kedvesség világnapja, és leszek szíves gyakorolni, de nemcsak másokkal, hanem kezdjem magammal?!

Erre figyelmeztett ma a Moonly App:

“November 13 a kedvesség világnapja, vagyis World Kindness Day, a mozgalom Japánból indult, lelkes önkéntesek hívták életre 1997-ben, azzal a céllal, hogy a világy egy kedvesebb és együttérzőbb hely legyen, mindezt pedig egy nyitott szív szimbolizálja.

Ezen a napon bizonyos országokban virágot adnak az emberek egymásnak, pl. Szingapúrban gerberákat, Oroszországban pedig flashmobot is rendeznek a kedvesség világnapjának alkalmából. Kutatások igazáljok, hogy azok, akik törődnek a szomszédaikkal, a környezetükben élőkkel és gyakran segítenek egymásnak, boldogabb és harmonikusabb életet élnek, könnyebben küzdenek meg a stressz negatív hatásaival, ritkábban lesznek betegek és tovább élnek. De fontos megérteni, hogy a kedvesség gyakorlását szívből, önmagáért érdemes tenni, nem pedig önös érdekekből, hogy “na, legyen már nekem is jó karmám, kapjak már vissza én is valamit!”

Mint mindig, itt is érdemes a legkézenfekvőbb kiindulási ponttól kezdeni: vagyis önmagunktól. Járj a világban nyitott szívvel, ne szidd magad folyamatosan, csak hangolódj rá arra a tényre, hogy a világ tele van kedvességgel, szeretettel és töltsd meg pozití energiákkal a körülötted levő teret. Egy apró, szívből jövő mosollyal fel tudod dobni valaki napját! Egy eltévedt kutyust megsimogatni, akinek nagyobb szüksége lehet már erre, mint táplálékra, vagy egy idős szomszédnak bevásárolni – mind lehetőségek a kedvesség gyakorlására. Ezek nem kerülnek sok időbe és energiába, de szavakkal szinte kifejezhetetlen az értékük.

Ezt a napot szentelhetjük a szívcsakra megnyitásának. Ennek a csakrának a színe a zöld, ha ma meditálnál, vizualizálj ma zöld színű fényugarakat a szívből kiindulni, vagy erdőből kiszűrődő zöld fényt és a szél fújta levelek hangjait. Megerősítésképp pedig használhatod az alábbi mondatokat:

Szeretem magam és elfogadom magam úgy, ahogy vagyok.

Nyitott vagyok a szeretetre.

Szeretve vagyok.

Megbocsátok magamnak.

Engedd, hogy a kedvesség feltöltse a mai napod!”

Ez is érdekelhet:

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy garantáltan ne maradj le a jógás újdonságokról, kedvezményekről

KATTINTS IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box