Hány új jógagyakorlót termel majd ki a száraz november?

Hány új jógagyakorlót termel majd ki a  száraz november?

Hány új jógagyakorlót termel majd ki a száraz november?

Száraz november.

Lesznek, akik nem értik majd, mit keres az alkohol kérdése egy jógás blogon. Az alkoholfogyasztás témája jógaoktatók és jógázók körében is megosztó, és nagyon unalmas tud lenni, amikor az ezzel kapcsolatos diskurzusok során előkerül a szerencsétlen, hajánál fogva már ezerszer előrángatott beer yoga példája… most nem erről lesz szó, és hogy egy kicsit előrébb tudjunk lépni ebből, bedobom a Száraz novembert:

A Száraz novembert az angol ‘Sober October’ mintájára  Rácz József pszichiáter, a Kék Pont Alapítvány elnöke vezette be Magyarországon, melynek célja, hogy rávilágítson a tudatos és mérsékelt alkoholfogyasztás fontosságára. Talán nevezhetjük kihívásnak is, mely azt célozza, hogy ebben a hónapban ne igyunk alkoholt. Ezáltal a résztvevők fel tudják mérni az alkoholhoz fűződő viszonyukat, vagyis, hogy mely élethelyzetekben érzik szükségét alkoholt fogyasztani, az ünneplés elengedhetetlen része-e számukra vagy már teljesen napi rutinjuk részévé vált. A kampány egyre szélesebb körben válik ismertté, a résztvevőknek évről évre egyre népesebb a tábora.

Már el is telt egy hét ebből a hónapból. Akik esetleg belevágtak idén a Száraz novemberbe, az első mérföldkövet már megugrották! Talán már megtapasztalták azokat a kezdeti előnyöket, amit egy ilyen jó kis önismereti gyakorlat tartogat: egy hét, és végül majd egy teljes hónap alkohol nélkül véget vethet a folyamatos fáradtságnak, a reggeli fejfájásoknak, az alacsony energiaszintnek – de lehet valami újnak is a kezdete. Az eddig italozásra fordított időt, energiát és nem utolsósorban pénzt lehet most valami másba is fektetni, pl. akár online vagy offline jógabérletbe, vagy bármilyen más ön-és egészségfejlesztő tevékenységbe – és bízzunk benne, hogy sokan felismerik, azaz felismerték ennek lehetőségét.

Ha valaha is fontolóra vetted, hogy jógázni kezdesz vagy komolyabban szeretnél foglalkozni vele, és már benne vagy a kampányban, így tudsz belőle még többet kihozni az egészséged megőrzése érdekében:

Ha a nulláról kezded a jógagyakorlást

Nem kell rögtön minden plusz felszabaduló idődben ászanázni kezdeni, de szánj minden héten legalább egy órát a jógával való ismerkedésre, és a hétvégén is húzz rá még egyet. Keress egy szimpatikus stúdiót a közelben vagy egy online jógás csoportot vagy tanfolyamot, ami megfelel az időbeosztásodnak. Ha korábban egy nehéz nap után itallal vezetted le a feszkót vagy jutalmaztad meg magad, most megtapasztalhatsz egy más típusú jutalmazási rendszert 🙂 A jóga önismereti út is. Ha pont ezért vágtál bele a száraz novemberbe, még közelebb kerülhetsz legbelsőbb énedhez általa.

Ha már jógázol, és elmélyítenéd

Aki valaha is gyakorolt intenzívebben, tudja, hogy egy hét is mekkora előrelépés lehet, ha minden nap jógázol – hát még egy hónap! Másnaposság, zavaros fej most nem fog megakadályozni, hogy akár egész hónapban minden nap a matracodra lépj, sokkal fókuszáltabban tudsz majd benne lenni a gyakorlásodban, és támogathatod ezzel a koncentrációd fejlődését.

A jógagyakorlás teljes figyelmünket igényli. Ha a gondolataink elkalandoznak menetközben, vagy nem pontosan végezzük a gyakorlatokat, nemcsak az élmény teljessége vész el, hanem sérülést is kockáztatunk. A jóga koncentrációra késztet minket a matracon – és támogatja azt azon túl is!

A száraz november tehát segíthet a jógagyakorlásodat jobbá tenni, és a jógagyakorlás pedig segíthet a száraz november tartásában!

Még nem késő belevágni 🙂

További inspirációért ajánlom ezt a blogot:

GIRL & TONIC

Ez is érdekelhet:

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy garantáltan ne maradj le a jógás újdonságokról, kedvezményekről

KATTINTS IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box