Nem baj, ha erre gondolsz relaxáció közben

Nem baj, ha erre gondolsz relaxáció közben

Nem baj, ha erre gondolsz relaxáció közben

Ha még nem olyan régóta jógázol, és az óra végi relaxáció még viszonylag ismeretlen terep, esetleg nehezen tudod magad átadni a teljes pihenésnek, ne aggódj, nem vagy egyedül!

A jó hír az, hogy a relaxációra való képesség fejleszthető, és amennyire furcsának tűnik is most hullapózban, hanyatt fekve, csukott szemmel feküdni a matracon, és rábízni magad az oktatód hangjára, hamarosan ez teljesen komfortos lesz és könnyedén el tudod majd magad engedni, és fogsz tudni valóban gondolatok nélkül, teljesen kiűrített fejjel pihenni. A relaxáció alatt tudatosan lazítjuk el nemcsak a fizikai testet, hanem lenyugtatjuk az elmét is. A jógagyakorlás utáni relaxációt az ászanák és a légzőgyakorlatok hatásainak elmélyítése érdekében végezzük. Mialatt ellazul a test és az elme, a szervezet élettani és energetikai folyamatai sokkal effektívebbek, így az összhatás is komplexebb.  Egy hatékonyan végzett relaxációval kb. 1 órányi alvást ki lehet váltani!

Szóval ha a abban a két perces csendben, ami a totális ellazulást hivatott szolgálni, most még csak cikáznak a gondolataid, és ezeken elmélkedsz, nyugi, semmi baj nincs veled! Ne légy türelmetlen magaddal, adj időt ennek is, egyre könnyebb lesz a lazítás, és az, hogy engedd majd a gondolatid egyszerűen csak továbbsuhanni. Én is ezeken (vagy legalábbis hasonlókon) gondolkodtam anno, mikor a jógás karrierem kezdődött:

  • Mit főzzek ma vacsorára?!
  • Vajon becsuktam az öltözőszekrényt? De hova tettem a kulcsot?
  • Esik? Vagy mi ez a zaj?
  • Jesszus, itt valaki elaludt mellettem!
  • Az oktató hogy számolja ki, mennyi a két perc? Magában mondja vagy van nála stopper?
  • Nyomja a fejem a matrac. Nincs valahol egy párna?
  • Szerintem már letelt a két perc, menjünk, sietnék!

Nektek mi volt a legvadabb gondolatotok relaxáció közben?

Még több lazulás itt:

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy garantáltan ne maradj le a jógás újdonságokról, kedvezményekről

KATTINTS IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box