Oktatók mutatják meg, miben szeretnek jógázni

Oktatók mutatják meg, miben szeretnek jógázni

Oktatók mutatják meg, miben szeretnek jógázni

Van az a mondás, hogy valaha a gyémántok voltak a lányok legjobb barátai. Aztán jöttek a jógaleggingsek.

10-15 évvel ezelőtt felhúztuk a macinacit, vagy a legegyszerűbb fekete pamut cicanadrágot, és kész. Ma már annyi márka, típus és ki tudja még, mi alapján lehet választani, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik a jógaleggingsek útvesztőjében. Most a legautentikusabb forrást, vagyis pár oktatót kérdeztem meg, ők mire esküsznek, ha jógaruházatról, azon belül is a leggingsekről van szó:

ANITA – ausztrál sikk

“Igazából a jógához nem kell sok minden, egy jó matrac és jó ruházat – így számomra ennek a kettőnek a megválasztása nagyon fontos. Utóbbinál nekem az egyik legfőbb szempont, hogy jól érezzem magam benne. Ez sok összetevős: szín, anyag minőség, nedvszívó képesség, forma/kialakítás. 

Pár éve találkoztam legelőször a Dharma Bums ausztrál jóga- és active-wear márkával. Minden printjük egyedi, Ausztráliában megálmodott, kézzel készült csoda, amibe csak beleszeretni lehet.

Itthon nem lehet kapni, egy Máltán élő jógatanár barátnőm lelkendezett róla, és láttam ezeket a szebbnél szebb nadrágokat rajta, így én is a kipróbálás mellett döntöttem.

kép: Anita Mindful Yoga

Nem bántam meg, azóta van belőle 10 pár… Ez a jóganadrág tökéletes viselet, pont passzol, picit alakformáló magasított derékkal, nagyon tartós anyagból készül, teljes és 3/4-es kivitelben is.

Odafigyelnek a fair trade-re, környezetkímélő technológiával készülnek, és az anyagok eco minősítést kaptak. Amiben verhetetlenek, az a design, színvilág, minta. Kis szériában gyártják és a legtöbb szerelem első látásra. Szinte minden héten megkérdezi valaki, hogy honnan szereztem őket. Egy problémám van csak: hogy melyiket válasszam az aznapi gyakorlásomhoz a 10 közül, mind olyan szép!”

ESZTER a kis fekete

“A kedvenc jóganadrágomat annyira szeretem, hogy nem is egyet, hanem egy teljes hétre való adagot vettem belőle, amikor le volt árazva. Így minden napra jut tiszta és csak hetente egyszer kell kimosnom őket, tehát lassabban használódnak majd el.

Sima, fekete, pamut, hosszú leggingsekről van szó, tehát semmi különös nincs bennük, de számomra pont ebben merül ki a nagyszerűségük.

Azon kívül, hogy nagyon kényelmesek, többfunkciósak is. Tudom, hogy Magyarországon szentségtörésnek minősül, ha valaki leggings-et nadrágként hord, de itt, Izraelben sokan simán elmennek akár pizsamában is a boltba, szóval “asszimiláció” felkiáltással már jó ideje én is lazán kezelem ezt a kérdést 🙂

Meg is mutatom, hogy mennyiféleképpen hordom: a) pizsama b) tanítós cucc c) kutyasétáltatós-gyerek hurcolós outfit d) ügyintézős-városban rohangálós e) étterembe menős.

GABI – régi kedvenc

“Szabó Gabriella vagyok, okleveles fascia tréner és jógaoktató, ez pedig itt az egyik kedvenc nadrágom:

2000-ben találkoztam először a jógával, mikor a refluxot diagnosztizálták nálam és akkor lett tudatos igazán az irány, ami felé elindultam. 2013-ban találkoztam Vadász Ákos Tullió Mesteremmel, akihez azóta, mint a legkitartóbb és legrégebb óta rendszeresen járó vendége, tanítványa vagyok, nála lettem jógaoktató és tartok órákat is folyamatosan.

Ez a nadrág az egyik kedvencem és régóta együtt gyakorolunk, jó bizonyítéka annak, hogy ha kitartóan gyakorolsz, akkor eléred a célod, ehhez pedig a kényelmes és rugalmas ruházat elengedhetetlen.

Nekem azért is nagyon fontos ez, mert sokat nyújtok az óráimon és a saját gyakorlásaim során is, ha szorít vagy lecsúszik a nadrág, akkor nem arra figyelek amit csinálok, hanem elviszi a fókuszt.

Szeretem a finom, pamut anyagból készült ruhákat amik jól illeszkednek, és emellett színesek is. 2020 elején úgy alakult az életem, hogy mozgással szeretnék főállásban foglalkozni, és ezen az úton haladok éppen. Még decemberben elkezdtem egy fitness intruktor képzést, hogy sportrehabilitációs tréner is lehessek, a jóga nélkül azonban nem ez lenne az utam.”

KINGA – #viseljhazait

Számomra a tökéletes jóganadrág olyan, ami kényelmes, nem csúszkál le-fel. Kedvelem a kissé magasabb derekú fazonokat. Fontos szempont, hogy minőségi anyagból készüljön, tehát évekig hű társam legyen, sok jógázást élhessünk meg közösen.

Ne készüljön se túl vastag, se túl vékony anyagból, utóbbi egy lefelé nézőben nem igazán praktikus 🙂 Szeretem a színes, mintás, egyedi, de mégsem hivalkodó darabokat, pont ezért az egyik kedvencem a PatentDuo Jungle szettje, ami egyébként egy környezetbarát, magyar slow fashion márka. 

VIRÁG – a virágos védjegy

“Ez a két nadrág az, ami mindig jókedvre derít!

A virágos a Yoginis terméke, szinte a védjegyemmé vált, még a kisfiam is ebben rajzolt le a múltkor:

A pávás a Gearbunch-tól van, nagyon kellemes, vékony az anyaga, széles a gumi a derekában. Igazán feltűnő darab, mindenkinek megakad rajta a szeme, nem mintha ez fontos lenne, de szeretem az egyedi holmikat.

Mindkettő mosás- és strapabíró, jó minőségű, de igazából a színeikkel fogtak meg.

Nem vagyok egy konfekcióméretű modell alkat, fontos, hogy pl. a derekánál ne vágjon be, ne legyen szoros a gumi. A Yoginis nadrág határeset ebből a szempontból, mert vékony gumi van a derekában, de megbocsátom nekik a csodás mintája miatt.”

DIA – az igazi hosszúszárú

Az én választásom most egy H&M jóganacira esik. Ugyan nagyon sok jó jóganadrág van a forgalomban, mindegyiknek megvan a maga előnye és sajnos nálam a hátránya is. Én azért rajongok ezért a nadrágért, mert a 176 cm magasságomhoz a szára leér egészen a bokám aljáig, a magasított derék pedig nagyon jól tart. A hab a tortán, hogy van egy talp része is, amiből hol kibújok, hol pedig hagyom a talpamon. Az anyaga fitnesz anyag, jó a tartása. Sajnos nem lehet állandó jelleggel kapni, ezt én is egy leárazáson rendeltem. Ha tudtam volna, hogy ekkora ász, rögtön többet rendelek. Legyetek résen magas jóginik, ha láttok, csapjatok le rá, nem fogtok csalódni. 

kiemelt kép: Polina Tankilevitch fotója a Pexels oldaláról

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box