3 pozitív megerősítő mondat az ünnepekre

3 pozitív megerősítő mondat az ünnepekre

3 pozitív megerősítő mondat az ünnepekre

A pozitív megerősítések, a jógában gyakran használatos szankalpák az ünnepi ráhangolódásban is segítségünkre lehetnek.

Sokan ünnepelnek most szűkebb körben, nagycsalád nélkül, nem a megszokott módon. Hajlamosak vagyok ilyenkor kibilleni, talajvesztettnek érezni magunkat, hiszen semmi sem úgy van, ahogy megszoktuk. A szankalpa módszere segít, hogy ne ragadjunk benne a nehéz helyzetekben, az elmét a pozitív kimenetelre trenírozza. Hívjuk segítségül ezt az ősi módszert, erősítsük meg vele magunkat!

szankalpa szanszkrit szó, jelentése elhatározás, fogadalom. Az egyes szám első személyben, jelen időben megfogalmazott pozitív mondatok elismétlésével a relaxáció alatt, vagyis egyfajta módosult tudatállapotban a tudatalatti- és tudattalan elmét is programozzuk. Használjuk naponta, ismételgessük, tartsuk közel a szívünkhöz, dédelgessük, mint egy kis növénykét, és meghozza a gyümölcsét. (Gyakran szokták egyébként kívánségteljesítő fához is hasonlítani). Minden egyes alkalommal használjuk mindig ugyanazokat a szavakat!

Hogyan gyakorold?

A jógagyakorlásod utáni relaxióban ismételd el magadnak háromszor, vagy a nap folyamán, amikor úgy érzed, szükséged lenne egy kis pozitív energiára, állj meg pár percre! Helyezkedj el egy kényelmes fekvő-vagy ülőpozícióban, hunyd le a szemed, lazítsd el az állkapcsod, majd a szemeket is. Ebben az ellazult állapotban ismételd el háromszor a szankalpád.

Ha meg tudod fogalmazni, mi az, amit az előtted álló időszakban meg szeretnél élni az ünnepek alatt, akkor bátran használd azt a pozitív megerősítő mondatot, amit te alkottál magadnak, vagyis a saját szankalpád.

Inspirációnak én ezt a hármat hoztam most:

KÉSZEN ÁLLOK BEFOGADNI AZ ÜNNEP FÉNYÉT.

AZ ÜNNEPEK ALATT KÉPES VAGYOK MEGLÁTNI AZ APRÓ CSODÁKAT.

KARÁCSONYKOR IS A BOLDOGSÁGOT ÉS A BÉKÉT A VÁLASZTOM.

Kiemelt kép: Genessa PanainteUnsplash

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box