Köss egy sapkát, és jobb hely lesz a világ

Köss egy sapkát, és jobb hely lesz a világ

Köss egy sapkát, és jobb hely lesz a világ

…írhatná az exmodell jógabizniszvumen, ha reklámozni szeretné a saját kézzel készült sapijait. Idén nem igazán írok karácsonyi listát, de nagyon örülnék, ha Tara Stiles nekem is kötne egyet.

Egyrészt nagyon tetszenek, másrészt meg milyen menő lenne már, elképzelni sem tudom, micsoda pozitív energiákkal a fejemen járkálhatnék a mínuszokban – a Strala jógabirodalom alapítója nemcsak oktatja a jógát, de könyveket ír, oktatókat képez, és eléggé jelen van az online platformokon is. Tara számára a kötés egyfajta meditáció, korábban olvastam valahol, hogy anno amikor modellként sokat kellett utaznia, a hosszú repülőutakon szokott rá a kötögetésre. Elég régóta követem az instáját, a legtöbb így készült sapkáját elajándékozza, most például az új könyve előrendelőinek fog adni belőlük.

Sokszor a leghétköznapibb tevékenységek végzése is lehet egyfajta meditáció: reggeli készülődés, vasalás, főzés – ennyi tennivaló mellett nem feltétlenül jut idő a meditáció gyakorlására. Ha viszont teljes mértékben, abszolút jelenléttel, a jelen pillanatra koncentrálva végzed éppen az adott teendőt, semmi másra nem figyelve, ez is lehet a meditáció egy formája, így tehát a kötés is, simán! Stressz és bűntudat mind származhat abból, ha túl sokat gondolkodunk azon, mit kellene vagy éppen mit szeretnénk csinálni ahelyett, amit épp csinálunk, de nem fér bele az időbe. Ám ha lelassítjuk le a gondolatok áramlását, és csak arra a bizonyos tevékenységre fókuszálunk, amit éppen végzünk, hatékonyabbak, nyugodtabbak, és kevésbé feledékenyek leszünk (kutatások igazolják, hogy a memória romlását gyakran a “multitasking” okozza.)

Szóval, kötésre, vagyis meditálásra fel, és ha varázsütésre nem is lesz minden tökéletes, de mindenképp tettél valamit a saját lelki békédért, és ezért a környezetedben élők is hálásak lesznek .

Kiemelt kép: Andrej Nihil /Unsplash

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box