Jógi túlélőkalauz az ünnepekre

Jógi túlélőkalauz az ünnepekre

Jógi túlélőkalauz az ünnepekre

Ha ez egy sima december lenne, akkor már írnám a kis listámat, hogy milyen különleges karácsonyi- vagy épp jótékonysági jógás eseményekre megyek majd, de nem sima december van, így továbbra is csak online programokat véshetek be a naptáramba. Megvallom, nagyon hiányoznak a külső ingerek, a rendes fizikai értelemben vett közös jógázás, az együtt be-és kilégzés, a közös OM. Ezért csináltam ezt a jegyzetet, kicsit emlékeztetőnek magamnak is, hátha a jógi énem is át tud szellemülni ezeknek az apróságoknak a segítségével – akár a négy fal között.

Napi gyakorlás

Az adventi időszak nekem kicsit a befelé fordulás, vagy inkább figyelés időszaka is, amellett persze, hogy igyekszem a családot és az otthonunkat mindenfélével felvértezni az előttünk álló ünnepekre. Így még jobban felerősödik a napi gyakorlás igénye (nem mondom, hogy mindig összejön, de törekszem rá, és ha nem úgy alakul, akkor félálomban mentálisan jógázok – vagyis elképzelem az aznapi ászana-sort, amit szívesen csinálnék). Ha pedig leesik az első hó, egye fene, legyen snowga!

Mindfulness

Küzdök még kihívásokkal ezen a téren, de van ez a nagyon jó app, amiről már írtam korábban. Segít fókuszba kerülni, és én pl. azt szoktam a kis harang hangjára tudatosítani, hogy miért is vagyok aznap hálás. Mini meditációs gyakorlatokat pedig teljesen hétköznapi tevékenységek képében is lehet csinálni, erről volt már egy poszt korábban itt.

Kép: Unsplash

Gyógyító pára

Illóolajokból kevergettem már mindenfélét az elmúlt években, pl. van egy jó matractiszító receptem is, de csak idén vettem profi diffúzort, de ebben a téli szezonban csúcsra járatom. Többféle keveréket kipróbáltam, és nemcsak gyakorlás közben esik jól, hogy van valami a levegőben 🙂 , de valahogy a tudatomnak is jót tesz, hogy van eszközöm a levegő fertőtlenítésére, és még száraz sem lesz a fűtés miatt.

Házi teaszertartás

A különleges teák kortyolgatása nekem olyan jógaóra utáni mini-hedonizmus. Itthon ritkán fordul elő, hogy a matracról lefelé jövet még teázgatni is van alkalmam, ez inkább olyan stúdiós dolog volt (amikor még jártam stúdióba, ugye). Ha nem közvetlen gyakorlás után, de igyekszem egy-egy tearituálét beiktatni naponta, újrafelfedeztem magamnak a mentateát, ez most a kedvenc.

Valami jógás csekélység – magamnak

Minden évben elámulok, mennyi baromi drága menő jógás cucc van, egy éve még azon lamentáltam, adnék-e 100 dollárt pl. egy jóganadrágért. Nyilván örülnék neki, ha valaki meglepne vele, de kevesebbel is beérem: egy új törölköző, egy szép mala, esetleg kifejezetten jógázáshoz ajánlott illóolaj keverék is boldoggá tud tenni, és még a pénztárcám is ki fogja bírni.

kép: Unsplash

Kiemelt kép: Unsplash

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box