Így hangolódom az ünnepekre

Így hangolódom az ünnepekre

Így hangolódom az ünnepekre

Mióta gyerekem van, az ünnepekre való készülődés is más jelleget (és persze tempót) vett. Most, hogy már ketten vannak a kicsik, talán még kevesebb időm jut magamra, ami persze sokszor csak esténként tudatosul, amikor már mindenki alszik és végre én is a saját feladataim után nézhetek. Ami persze nem mindig sikerül, vagy azért mert már túl fáradt vagyok, vagy mert épp már ébred is valamelyik. 

Mindamellett nagyon jó látni az örömet, amit az advent és az ünnepre való készülődés okoz, és sok mindenbe már be tudom vonni a három éves nagyfiamat is, mézeskalácsot idén már együtt sütöttünk, és az adventi koszorú elkészítésében is segíteni akart. A négy hónapos kislányom mellett a konyhai teendőkre viszont nem mindig marad idő vagy energia, pedig nagyon jó kis meditáció tud lenni a főzés is. Ez most egy kicsit megvallom hiányzik, tavaly az adventi időszakban vettem részt a SatNam Jóga egy negyven napos meditációs programjában, idén ez elmaradt. Sebaj, azért kerítek alkalmat a hangolódásra most is, igyekszem megtalálni bennük a jógikus énemet. Mutatom, mivel:

 

Lassítás – a gyerekekkel is

Sokszor úgy érzem, nehéz megosztani magam a mindennapi teendők és a gyerekek között, ezért igyekszem anyaként is tudatosan jelen lenni, csak belefeledkezni velük a játékba, nézni az örömüket, összebújni, nagyfiammal már akár együtt jógázni, és legyen bármilyen elcsépelt is ez a szó, de minőségi időt együtt tölteni velük. 

Karma jóga

A karma jóga nekem azt jelenti, hogy úgy tartok valakinek órát, hogy nem kérek érte cserébe semmit. Egy szomszédom kért meg nemrég, hogy hetente egyszer jógáztassam, és délelőtt ezt még meg is tudom oldani. A kislányom olyankor még békés, sokszor kacarászva nézni, mit művelünk a matracon. Ha kicsit nyűgösebb, magam elé teszem a jógaszőnyegre, a relaxáció vezetésénél pedig ölbe veszem. Jól esik most adni magamból, a tudásomból egy kicsit másnak, főleg, hogy rendszeres óráim épp nincsenek. 

Csendes félórák

Azokon az estéken, amikor viszonylag könnyen elaludtak a gyerekek, és a férjemmel is sikerült átbeszélni a napunkat, jól esik csak üldögélni, egy csésze teát kortyolgatni és nem csinálni semmit, csak nézni a fényeket… vagy a gyertyát, vagy a kinn már készülődő ünnepi világítást. 

Saját gyakorlás

Próbálok olyan sorozatokat csinálni, amik az egész napos rohanás után lassítanak, megnyugtatnak. Egy régebbi posztban le is írtam, hogyan, milyen ászanákkal érdemes készülni az ünnepekre. 

kép: Dane Wetton – Unsplash

 

Jótékonyság

Néhány napja publikáltam azt a posztot, amelyben jótékony célú jógás eseményeket gyűjtöttem össze. Én a most vasárnapi Yoga Brunch eseményre készülök, de IDE KATTINTVA megnézheted, hol gyakorolhatsz akár te is úgy, hogy közben másoknak segítesz.

Menütervezés

Idén próbálok kicsit összeszedettebb lenni atekintetben, hogy mit együnk az ünnepek alatt, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindent önerőből oldok meg. Lesznek klasszik karácsonyi fogások, de próbálok majd néhány újítást is becsempészni, van is egy ehhez egy új könyvem, a Buddha-tálak. 

Ajándékok

Az ajándékokat ahogy eddig is, már jó előre beszereztem, hogy ez már tényleg ne legyen stressz az ünnepek előtti pár hétben. Ide a blogra is készítettem azért egy ajándék ajánló listát, hátha valaki innen inspirálódna. Ha még nem olvastad, KATTINTS IDE.

kép: Unsplash

 

Ti hogyan hangolódtok az ünnepekre? 

 

kiemelt kép: Tommy Tong – Unsplash

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box