Piaci rés vagy nettó hülyeség? Az USA-ban már meditálhatsz is manikűr közben

Piaci rés vagy nettó hülyeség? Az USA-ban már meditálhatsz is manikűr közben

Piaci rés vagy nettó hülyeség? Az USA-ban már meditálhatsz is manikűr közben

Először kissé meglepődtem, de aztán csak továbbolvastam, mikor megláttam ezt a cikket az egyik jógás oldalon: az USA-ban a körmös szalonok már vezetett meditációt is hirdetnek a manikűrös szolgáltatások mellé. 

A meditáció, a meditációs-és mindfulness gyakorlatok haszna, bár sokan nem értenek velem egyet ebben, elvitathatatlan, ezt számos tanulmány alátámasztja. Egy kutatás szerint rendszeres gyakorlása a sejtöregedést is gátolja. De mindezen előnyök ellenére vannak, akik úgy érzik: egyáltalán nincs idejük ilyesmire. És itt jön az új trend, ami arra épít, hogy a modern, rohanó életforma mellett igazából akkor figyelnek magukra az emberek, ha valamilyen szépségápolási szolgáltatást vesznek igénybe. Ha ehhez még egy vezetett meditációt is hozzáadunk, akkor az illetőnek nem kell külön időt fordítania a mentális jóllétére: gyakorlatilag két legyet üt egy csapásra, a végeredmény tetszetős külső (jelen esetben ápolt körmök), kiegyensúlyozott belső. 

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az ebben potenciált látó szalonok fejhallgatókat, és vezetett meditációs hangfelvételeket lejátszó iPodokat biztosítanak a vendégek részére, mialatt a manikűrjüket elkészítik. Néhány üzlet meditáció-oktatókat is alkalmazott, hogy saját, személyre szabott (és az egyes szolgáltatások hosszának megfelelő) hangfelvételeket készítsen számukra. Valójában a körömszalonok tökéletes választásnak tűnhetnek ebből a szempontból: ahogy a meditáció ideje alatt sem ugrabugrálunk, mozgunk túl sokat, a manikűr alatt sem szoktunk, nehogy megvágjanak vagy elkenődjön a lakk. 

 

kép: rashid khreiss – Unsplash

 

A “meditatív manikűr” egyelőre új jelenségnek számít, egyelőre kevesen csinálják még az Egyesült Államokban is (vagy teljesen ingyen, vagy csekély felárral dolgoznak egyébként). Ám egyre népszerűbbnek bizonyul, így lehet, hogy nálunk is gyökeret ver majd. A meditáció gyakorlásának kulcsa az, hogy megtaláljuk azt a módszert, gyakorlatot, amely számunkra a legideálisabb. Ha nem is a hagyományos értelemben meditálunk a manikűr alatt, nevezzük inkább egyfajta mindfulness gyakorlatnak, de mindenképp teszünk valamit a lelki egészségünkért. Én legalábbis így gondolom, és ha lesz rá lehetőség, biztos ki fogom próbálni.

 

Kiemelt kép:  Daiga Ellaby – Unsplash

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box