Így lazíts jóga után

Így lazíts jóga után

Így lazíts jóga után

 
Akár a kedvenc stúdiódban, akár otthon fejezted be épp a napi jógagyakorlást, máris lazább, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettél, ugye? De ha még hiányzik valami a tökéletes “nyugi” állapothoz, mutatok pár apróságot, amivel fokozhatod a zen-élményt.

Sose pattanj fel rögtön savászanából
Adj magadnak időt az ébredésre! Kényelmesen, a saját tempódban, akár még egyet-kettőt fekve nyújtózkodva kezdj el újra visszatérni, a fokozatosság elvét itt is tartsd szem előtt. Ha sikerült az órán teljesen lelassítanod, az öltözködéssel, készülődéssel se kapkodj, hagyd, hogy ez az érzés tartós legyen. 

 

Igyál egy forró teát 
A legtöbb stúdióban az óra végeztével egy nagy kanna forró tea várja a gyakorlókat, használd ki, egy csésze forró ital mellett tudod még őrizgetni a kis belső csended, de akár elkezdhetsz beszélgetni a többiekkel. A teázás szertartás: ne siess ezzel sem, szánj időt a kortyolgatásra, garantáltan melegséggel, nyugalommal tölt el.

kép: 五玄土 ORIENTO – Unsplash

 

Vegyél egy nyugtató zuhanyt
A Nyugi tusfürdőknek hála nem kell teleengedned a kádat ahhoz, hogy tisztálkodás közben is meglelhesd a béke szigetét, a fürdőzés nyugtató élményét simán kiválthatja egy tusolás is. Ezeknek a tusfürdőknek a bio olíva- és napraforgóolaj az alapja, ami talán szokatlan egy tusfürdőtől, de hidratálásban így lesz igazán verhetetlen. A rózsa és levendula kivonat pedig kifejezetten nyugtat, már az illatuk is segít ebben. Én egyébként sem vagyok kádfürdő párti, (kihűl a víz, unatkozom közben stb.), úgyhogy nekem nagy felfedezés egy ilyen termék. 

kép: zolddrogeria.hu

 

Párologtass illóolajat
Nekem az őszi-téli téli hónapok jelentik a bekuckózós, illatokban-zamatokban gazdag esték idejét. Ha igazán lazító-nyugtató keveréket szeretnél a párologtatódba, keverj össze 2 csepp levendula és egy csepp bergamot olajat, és még jobban is fogsz aludni tőle. Kicsit érzékibb hangulat megteremtéséhez szintén jó alap a 2 csepp levendula, ehhez adj még egy csepp bergamot és egy csepp ylang-ylang olajat. 
További illóolaj megoldásokat a zoldgondoskodas.hu-n találsz. 

kép: Brittany Neale – Unsplash

 

Ne nézz izgalmas filmet, ne olvass letehetetlen könyvet
Legyen a pihenésé a főszerep! Ha már a jógázással sikerült kicsit kitisztítani a fejed, lelassítani a gondolataidat, hagyd egy kicsit még inkább “ürülni” a rendszert, ne töltsd újra izgalmakkal, azok megvárnak. Relaxálj, tedd fel a lábad, és csak élvezd a létezés egyszerűségét. 

 

 

(A bejegyzést a zoldgondoskodas.hu támogatta, köszönöm!)

 

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

 

Kiemelt kép:  pixabay
Facebook Comments Box