4 must-have jógás könyv, ha gyereked van

4 must-have jógás könyv, ha gyereked van

4 must-have jógás könyv, ha gyereked van

 

Őszinte leszek, mióta anyuka vagyok, meglehetősen nehéz időt szakítanom az olvasásra. Ettől függetlenül imádom a könyveket, töretlenül hiszek a Gutenberg-galaxisban, és bár a költözésnél jópár darabot elajándékoztam meg elrukkoláztam, helyet csinálva ezzel az újaknak, de még mindig kisebb könyvtár méretű gyűjteményem van. Jógás könyvekből sem állok rosszul, az alábbiakat pedig minden édesanyának szeretettel ajánlom.  

 

Jó éjt jóga – Elalvást segítő esti mese pózról pózra

Nagyon cuki, gyönyörű rajzokkal illusztrált könyv, aminek a különlegessége, hogy az írója anno a Kickstarteren szedte össze a kiadásra valót. Nemcsak jógázni jó vele a kicsikkel, de már a képek nézegetése is kikapcsol. 

 

kép: libri.hu

 

Erdei Jógakaland

Nagy kedvencünk, korábban már írtam róla ITT. A lassan kétéves kisfiam nemcsak a könyvet forgatja örömmel, hanem a hozzá tartozó kártyajátékot is imádja (egyelőre csak pakolgatni). Hiszem, hogy minél korábban kezdjük el megismertetni, megszerettetni velük a jógát, annál hatékonyabban tudják majd saját javukra fordítani. 

kép: jogakaland.hu

 

Jógamese

Akik jobban kedvelik az e-book formátumot, nekik ajánlom a három jógamanó Napmenti királyságbeli kalandjairól szóló mesét. A könyv szerzője, Hanula Erika négy gyermeket nevelő édesanya, a jógameséi pedig a pózokon túl sokkal többről szólnak.

“A jógamanók, akik egy kitalált világban élnek, de olyan témákkal, problémákkal találkoznak, amelyek itt, a mi földünkön is nagyon aktuálisak. Miért fontos a mások elfogadása?  Miért fontos és miért kell megbecsülnünk a természet kincseit? Miért és hogyan kell segítenünk másokon? Miért fontos, hogy hálásak legyünk azért, amink van? Hogy lehet az, hogy mindannyian „össze vagyunk kötve”? Elvont dolgok ezek, de a jógamanók érthetővé teszik a legkisebbek számára is. Fontos, hogy már tényleg a négy-öt évesek is élvezik és értik az jógameséket, mert így az elméjük mélyére, az alapokba ágyazódnak be ezek a fontos dolgok.”

kép: Csupaszív Magazin

 

Jóga  a boldog gyermekkorért

Ha azt hallom: gyerekjóga, nekem mindig először Csíki Mariann ugrik be, azt hiszem, az ő neve már összefonódott a fogalommal. Ez a könyv nemcsak a szülőknek lehet nagy segítség, de  pedagógusoknak is, a könyvben bemutatott, leírt gyakorlatok  otthoni és iskolai környezetben is alkalmazhatóak. Nagyobb gyerekekkel sem késő belevágni a jógázásba, sokkal többet tud segíteni,  mint gondolnánk: megtaníthat kezelni az indulatokat, érzelmeket,  az intelligencia és a koncentráció fejlődését is támogatja, és egyáltalán: a mindennapi kihívásokban helytállás is könnyebb így. Felnőtt-és gyerekkézbe is ajánlom ezt a könyvet: 

kép: libri.hu

 

kiemelt kép: unsplash.com 

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box