4 szépségtipp a hot jóga szerelmeseinek

4 szépségtipp a hot jóga szerelmeseinek

4 szépségtipp a hot jóga szerelmeseinek

Ha hot jógára jársz, biztos ismered az összes jótékony hatását – és persze imádod is mindért. Azonban előfordulhat, hogy tapasztaltál már kellemetlen mellékhatásokat, pl. gyulladt pattanásokat – nemcsak az arcodon. A magas hőmérséklet intenzív fizikai aktivitással kombinálva, és meglocsolva némi izzadtsággal: a pórusaidban lévő olaj felhalmozódásához vezethet, ami meg aztán pattanásokhoz. A pattanásokat ugyanis az olaj és az elhalt hámsejtek felhalmozódása okozza, gyulladásos reakciót váltva ki. Azonban aggodalomra semmi ok, megóvhatod a bőröd szépségét, ha megfogadod ezt a pár jótanácsot:

Óra előtt

1. Tisztítsd le az arcod a gyakorlás megkezdése előtt

Tiszta, sminkmentes arcbőrrel érkezz az órára. Az ugye mindenkinek megvan, hogy a meleg (mit meleg, forróóóóó teremben) a bőr pórusai még jobban “megnyílnak”, és nem jó eltömíteni sminktermékekkel kevert párával, izzadtsággal, és a faggyúmirigyek által termelt zsírral. Ha rohanásban vagy, és épp beesel az órára, akkor is legyen nálad arclemosó, amivel a sminket, port le tudod törölni, egyesek a micelás vízre esküsznek, mert nem távolítja el a hidratáláshoz szükséges anyagokat a bőrről.

2. A hajad legyen összefogva

A hajadról is kerülhet zsír -és szennyeződés az arcodra, ami szintén pattanásokhoz vezet. Tartsd távol a hajad az arcodtól, fogd hátra, inkább kontyban legyen, és akkor előrehajláskor sem verődik a copfod az arcodba.
Vigyázz a hajadra is! Használj fémektől mentes hajgumit, a sima, szövetből készült hajgumik nem törik meg a haj szerkezetét, és uyganolyan jól tartanak.

 

kép: Heather Schwartz – Unsplash

 

Óra után

3. Töröld meg az arcod hideg vizes törölközővel

Rögtön óra után töröld át az arcod egy hűsítő, vizes törölközővel, amellett, hogy szuper jól esik, le is tisztítod az arcod és a melegtől kitágult pórusok vissza is zárnak, így a szennyeződések kinn maradnak. Óra után a bőröd valószínű érzékeny még, úgyhogy kerüld a durva arctörlő kendőket. 

 

4. Tusolj, öltözz át

Ha a ruháidból csavarni lehet az izzadtságot, akkor a bőrről nem tud a veríték elpárologni, a test pedig lehűlni, így hosszantartó gyulladást okozhat, és a pórusokat a verejték hatásának teszi ki. A lehető leghamarabb zuhanyozz le meleg vízzel, ez kulcsfontosságú a bőr egészségének megőrzéséhez. Ha nincs lehetőség tusolásra, akkor legyen nálad váltás ruha. 

A ruhadarabok cseréje (sportmelltartó, alsónemű) megakadályozza, hogy a bőrön megtelepedjenek az izzadt ruhákban felhalmozódott baktériumok. Hölgyeim, ez különösen fontos az alsóbb területeken a fertőzések megelőzésében.

Néhány kis apró szokás megszilárdítása bőrápolási rutinban segíthet abban, hogy a hot jóga után is csillogj (és nem feltétlenül az izzadtságtól). 

 

 

via
kiemelt kép: facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box