Megfázott vagy ideggyenge: 2 illóolaj tipp január végére

Megfázott vagy ideggyenge: 2 illóolaj tipp január végére

Megfázott vagy ideggyenge: 2 illóolaj tipp január végére

Vannak emberek, akik egyszerűen csak túl szeretnék élni a januárt… nem gondoltam, hogy a hónap közepére én is ezt gondolom majd magamról, de igen, most már nagyon várom, hogy vége legyen. 

Pedig nagyon jól indult az év eleje, tele voltam (és persze vagyok) ötletekkel meg lelkesedéssel, de annyi mindent kezdtem el és még szeretnék csinálni egyszerre, hogy ez az egy fenékkel két lovat megülni-dolog most kicsit nekem is sok lett. Nem ragozom tovább, durván bekezdtem és most a szervezetem (és a környezetem is) jelez: lassíts!

Szóval azt vettem észre, hogy  a sok tennivaló miatt kicsit türelmetlenebb lettem, de még esténként sem tudtam leállni, csak járt az agyam, néhány napja pedig a nátha is elővett engem és az egész családot. Viszont a múlt hétvégét jógás körökben töltöttem (megint képzésre járok, erről majd kicsit bővebben később), és rögtön kaptam tippet mind a két problémámra.

Azt tudtam, és szerintem nem is nagyon mondok vele újat, hogy a levendula illóolaj nemcsak a szépségápolásban jolly joker, de az idegekre is jó hatással van: megnyugtat, kisimít, elég csak néhány cseppet feloldani és párologtatni.

Amikor gyerekek voltunk, náthásan anyukám gyakran vette elő a diapulmon ampullát, hogy annak a cseppjeivel inhaláljunk, de akkor még nem tudtam, hogy abban is van eukaliptusz olaj, bár a nagy része menta. Így csak most csaptam a homlokomra, hogy jé,  az eukaliptusz olajat is kiválóan lehet alkalmazni felső légúti megbetegedések esetén, sőt, tejben vagy mézben feloldva akár a fürdővízbe is lehet csepegtetni, így feloldva olyan, mintha inhalálna az ember (tisztán azonban semmiképp ne cseppentsük a vízbe, csípi a bőrt). Simán inhalálni is lehet vele, 10 cseppet kell adni forrásban levő vízhez. Csak külsőleg használjuk!

Nektek hogy indult az év? Meséljetek kommentben!

kiemelt kép: unsplash.com

Olvasnál még? 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box