Hobbi jógázóból haladó gyakorló? Így csináld!

Hobbi jógázóból haladó gyakorló? Így csináld!

Hobbi jógázóból haladó gyakorló? Így csináld!

Voltál már pár kezdő jógaórán, és kezded érteni, miért beszélnek annyit a légzésről, sőt, az első jógamatracod is beszerezted. Hogyan tovább? Hogy lesz ebből életforma?

1. Gyakorolj következetesen

Tervezz előre és tartsd magad ehhez! Olyan időbeosztást dolgozz ki, amit rendszeresíteni tudsz. Kezdj heti néhány órával, majd fokozatosan emeld az óraszámot.

2. Keress szerethető oktatót, stúdiót

Vedd a fáradságot, hogy kipróbálj többet is mindkettőből, látogass különféle típusú órákat, tanulj különböző oktatóktól. Tudni fogod, ha megvan az “igazi”.

3. Tudatosítsd, miben változtál pozitívan, mióta jógázol

Figyeld meg, hogyan változott a testtartásod, mennyivel jobban nézel ki, hogyan reagálsz a külső ingerekre, mennyivel tudatosabb a légzésed stresszhatás alatt – ezek mind-mind a jógának köszönhetőek. Értékeld mindezt!

4. Legyen minden nap 10 perced az otthoni gyakorlásra

Csinálhatod megosztva: reggel és este, vagy válaszd azt, amikor neked a legjobb. Próbálj néhány napüdvözletet reggel és zárd a napot egy rövid meditációval. 

5. Szerezz jógás barátokat

Barátkozz, beszélgess más jógikkal, oszd meg a tapasztalataidat. ITT van hozzá egy kis útmutató, ha bizonytalan vagy.

kép: Tim Goedhart – Unsplash

6. Lélegezz

Fontos, hogy megértsd, mi a jelentősége a légzésnek a gyakorlásodban. Ez a kulcs a testhez, lélekhez, elméhez, és ezek kapcsolódásához. tanuld meg használni a légzést matracon -és azon túl is.

7. Ne add fel

Ne add fel a gyakorlást. A jógának számtalan előnye van, légy türelmes és dolgozz meg értük.

8. Ásd bele magad

Nézz videókat, próbálj ki egy új stúdiót, keress ingyenes közösségi órákat, olvass jógás cikkeket, ossz meg sztorikat, tölts időt a jógás pajtikkal és gyakorolj, amennyit csak lehet.

9. Ne légy szigorú magadhoz

A jóga, bár annak látszik, nem könnyű műfaj. Mindig emlékeztesd magad, miért csinálod, nyilván nem azért, hogy megsérülj, belegebedj. Emlékeztesd magad az előnyeire. Szeresd magad, és tanulj meg önbizalommal élni.

10. Mulass jól

A jóga mindemellett azért jó móka is tud lenni, úgyhogy ne felejtsd el jól érezni magad!

via

kiemelt kép:  Nik MacMillan – Unsplash

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box