Így szerezz új jógás barátokat

Így szerezz új jógás barátokat

Így szerezz új jógás barátokat

Minden jógaóra remek alkalmat kínál erre, ragadd meg!

 

A jóga az egységről szól: lehet akár két ellenpólus összehozása. A test és az elme megfigyelésén alapszik, önmagunk igazi megismerésén, önvalónk felfedezésén, hogy aztán ebből  a tudásból merítve olyan életet élhessünk, amelyből képesek vagyunk elűzni a stresszt, és magunk mögött hagyni a negatív gondolatokat. Az órákon gyakran leginkább magunkra figyelünk, az éppen aktuális mentális állapotunkra, a fizikai testünkre, a lélegzetünkre. Az oktatók is arra buzdítanak, hogy kapcsolódj mélyebb önvalóddal – nagyon helyesen. A végső cél tehát a kapcsolódás. 

De mi történik óra után?

Biztos írtam már, hogy számomra a közösségben való jógázásnak egészen különleges ereje, hangulata, energiája van. Szinte érezhető az egység, az összefonódás, az energiák összeadódása az óra időtartama alatt, aztán ha vége, a a relaxáció után csak felkapjuk a cipőnket, iszunk pár kortyot, elköszönünk és mindenki megy a dolgára.  

Néhányan talán még beszélgetnek, de a többség csendben összeszedi a holmiját és elhagyja a stúdiót. A közös jógázás alkalmat teremt a kapcsolódásra a gyakorlók között, beleértve az oktatót is, akár a stúdió falain kívül is, de mintha nem vennénk tudomást erről a lehetőségről. Miért is nem “kapcsolódunk” ezen kívül is, közösséget építve?

Hogyan kapcsolódhatunk?

A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, amikor közösen, egységben azon munkálkodunk, hogy jobbá tegyük a világot. Számtalan lehetőség kínálkozik arra is, hogy kapcsolódjunk a körülöttünk élőkkel is. Egy kedves “szia”, vagy valami még egyszerűbb, pl. egy mosoly mindig csodát tesz.

Bármire képesek lehetünk, ha belső erőinket is használva, más hasonló emberekkel kapcsolódva, közösségként működünk. Nem tudom eléggé hangsúlyozni a helyi közösségekhez való kapcsolódás fontosságát. Nemcsak a közösségért, de magadért is sokat teszel, ha “bekapcsolódsz” a mikrokörnyezeted életébe. Találj erre időt, és teljesebbnek, békésebbnek, hálásabbnak érzed majd magad. A kedvenc jógastúdiód, és jógás közösséged egy szuper kezdet lehet! Használd a jógagyakorlásod önmagad építésére is, a matracon és azon kívül is. 

1. Lépj ki a komfortzónádból: légy bátor és nyitott! Legközelebb a jógaóra után mutatkozz be a többi résztvevőnek, kezdeményezz beszélgetést, miközben bekötöd a cipőt pl., vagy csak dicsérd meg pl. valaki matracát/matractartóját/jógás akármijét. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Igazából már mindannyian kapcsolódtunk valamilyen szinten, akár tudatában vagyunk, akár nem. Hiszen egyvalami máris közös bennünk: a jóga iránti szenvedély és a gyakorlás iránti odaadás 🙂 Ha bizonytalan vagy, kezdj párbeszédet magáról a jógáról! Mindenkinek jól jön egy új barát/ismerős, mindig van hely pozitív emberek számára. 

2. Teremts kapcsolatot az oktatóval: vegyél részt a kedvenc stúdiód életében! Mutatkozz be az oktató(k)nak, bátran mondd el a véleményed, hogyan tetszett az óra. Az oktatók nagyra értékelik a visszajelzéseket, hiszen azért vagyunk, hogy a gyakorlókat segítsük, ha úgy tetszik az ő igényeiket szolgáljuk, és nagyon hasznos számunkra, ha elmondják a tapasztalataikat, vagy kérdéseket tesznek fel. Az oktatónak is könnyebb, ha kicsit jobban ismeri a gyakorlóknak, hatékonyabban tud segíteni, igazítani.  

3. Kezdeményezz: szólítsd meg a szomszéd matracon gyakorlót. Bújj ki a csigaházadból és meglátod, új barátokra lelhetsz. Szánj rá néhány percet, hogy kicsit utánajárj, hogyan kapcsolódhatsz be a kedvenc stúdiód, vagy a helyi közösség életébe (pl. jógás vagy akár nemjógás rendezvények előtt gyakran keresnek önkénteseket segíteni, vagy gyűjtést rendeznek valamilyen karitatív céllal stb.). Mit tehetsz azért, hogy elmélyítsd a gyakorlásod?! Hogyan tudsz a helyi közösség aktív, hasznos tagjává válni?!

 

kiemelt kép: Priscilla du Preez / Unsplash

via

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box