Így spórolj a masszázson!

Így spórolj a masszázson!

Így spórolj a masszázson!

Legszívesebben minden nap masszázsra mennél? Hát, én is, de azt hiszem, hamar a a csőd szélére kerülnék. Az egyik kedvenc életmódmagazinomban azonban találtam pár remek tippet arra, hogyan masszíroztass akár minden nap anélkül, hogy ez túl sokba kerülne. Persze szuper jó időnként rendes masszázsterapeuta kezei közé kerülni, de vannak költségkímélő alternatívák, nézzétek csak:

 

kép: Austin Neill / unsplash.com

 

A masszázslabda
segítségével átmasszírozhatod a lábad izmait, a farizmokat.
Futóknak szinte kötelező, ha  a láb izmairól van szó, a szerző egy bizonyos kis zöld labdára esküszik (Due North Foot Rubz, és igen, szállítanak Magyarországra is!), ami könnyen és olcsón beszerezhető az Amazonról, a farizmokhoz pedig lacrosse labdát ajánl, de szerintem egy teniszlabda is megteszi. 

Az SMR henger
is nagyon hasznos lehet, a szerző javasolja, hogy tartsuk a TV közelében, és akár filmnézés közben kellemesen átmasszírozhatjuk magunkat, akár 10 perc alatt. Elsőre fura és lehet, hogy kellemetlen érzés a henger használata – egyébként ITT írtam már róla bővebben – de garantáltan segít megszüntetni a feszültséget , nyújtani az izmokat és a támogatja a friss vér áramlását – elősegítve ezzel a regenerációt.

Az Epsom só
vagyis a keserűsó és a forró fürdő is kombója is csodákra képes! A gyógyszertárban is lehet kapni, és az ebből készült fürdő nemcsak kiválóan oldja a stresszt és gyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből, de az izmokat is ellazítja. És utána úgy alszunk, mint a tej 🙂 Egyszerűen csak keverjünk el kb. egy csésze Epsom-sót a kád vizében, és fürödjünk benne 20 percig (hetente 2-3 alkalommal ismételhető).

Talpmasszázs a partnereddel
ez aztán meg tényleg teljesen ingyen van: felváltva masszírozzátok meg egymás lábát, talpát akár az esti filmnézés, vagy egy romantikus naplemente közben. Adjatok bele apait-anyait mindketten, hogy egyikőtök se legyen csalódott a végén. Ha szükséges, mérhetitek az időt is, 5-10 perc már elég jó a lazuláshoz (nálunk mondjuk ez úgy szokott működni, hogy egy perc után jön a jóóóó, elfáradtam, te jössz…) 

kiemelt kép: Priscilla Du Preez / unsplash.com

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

 

Facebook Comments Box