FelSZABADító jóga a hídon

FelSZABADító jóga a hídon

FelSZABADító jóga a hídon

Végre, végre! Hosszú idő után végre sikerül egy személyes élménybeszámolót írnom, és nem is akármilyen programról. Lehet, hogy emlékeztek még arra  bejegyzésre, amiben extrém jógaórákról írtam, ott egy kedves olvasó ajánlotta be a tavalyi Szabadság hidas jógaprogramot, amikor is a lezárt hídon több száz ember együtt jógázott, még a Washington Post is írt róla. Amellett, hogy nagyon tetszett, mert színesítette a posztot, kicsit sajnáltam is, hogy lemaradtam róla.

Így aztán nagyon megörültem, mikor pár hete megláttam a facebook-on, hogy újra lesz ilyen esemény idén is, aztán ismét rögtön elszomorodtam, mert tudtam, hogy azon a hétvégén elutazunk. Az időjárás azonban közbeszólt: az eredetileg tervezett, idei ‘szabihídjógát’ a vihar miatt lemondták a szervezők, és most vasárnap került végül megrendezésre – az én legnagyobb ujjongásomra, mert így be tudtam én is tervezni 🙂 

Mióta anyuka is vagyok, elég nehéz megszervezni, hogy eljussak stúdióba, vezetett órára. Sokat jógázom itthon, de persze hiányzik a csoportos óra, hogy néha engem is vezessenek, és kicsit legyen “én-időm”, töltődjek. Ezért is vártam ezt az eseményt, és mondhatom, valóban felszabadított (ha csak egy órára is). 

 

Úton a híd felé

 

Bár kicsit lógott ma délelőtt is az eső lába, mikor a matracommal felszerelkezve elindultam a híd irányába, de úgy döntöttem, lesz, ami lesz, én már nem fordulok vissza. Ahogy a Bálna mellett sétáltam el, elhúzott mellettem valaki biciklivel, hátán jógaszőnyeggel, ebből arra következtettem, ha másokat se nagyon érdekel az a pár esőcsepp és a sűrű fellegek, biztos leszünk még egy páran…

A közös jógázásnak számomra mindig valami különleges ereje van: legyenek akár ismeretlen, vadidegen emberek a szomszédos matracon, egész más a az együtt mozdulás, légzés minősége, energiája. 

 

Kezdődik! Kezdődik?

Nem csalódtam, és ugyan nem számoltam meg, hányan vannak, de szép számú matracot láttam már leterítve, és folyamatosan érkeztek még a víz felett jógázni vágyók. Egyedül, vagy párosan, baráttal-barátnővel, kutyával, mindenki be -illetve elfért. Több oktató ékelődött be a matracok közé a saját matracával, így biztosítva volt, hogy mindenki jól hallja az instrukciókat, és egyáltalán nem volt zavaró, hogy két szőnyeggel odébb egy másik óra zajlik. 

Kis ráhangolódás után kezdtünk bele a gyakorlásba, nem tudom, hogy koncepció volt-e, hogy az oktató nem mutatkozott be, (én azért szeretem tudni, kivel van dolgom 🙂 ), de ez nem vont le semmit az óra minőségéből. Kaptunk egy dinamikus, szépen levezetett, jól megmozgató, de nem túlerőltető 60 percet, a végén relaxációval, és óriási ötlet volt az óra vége felé jógahidat – illetve hidat végeztetni! Nagyon stílusos megkoronázása volta ennek a rendhagyó jógaórának. 

Hogy zavart-e, hogy a turisták végig jöttek-mentek és fotóztak, nézték a gyakorlást és rácsodálkoztak az együtt jógázókra? Talán az első 10 percben igen. Aztán ők is beleolvadtak a környezetbe, tudtam magamra figyelni és hagytam, hogy vigyen az áramlás, a közös energia, a folyó felől jövő szél, az oktató hangja… 

Amikor az extrém jógaórákról írtam, a facebook oldalamon írta egy kommentelő, hogy ő hagyományos órákat jobban szereti. Ez is egy vélemény, de én ezt az órát ki nem hagytam volna! Nekem nagyon nagy élmény volt, és remélem, lesz még hasonló szervezés! Ezért is szeretek új dolgokat kipróbálni, új impulzusokat kapni. Ezek mind “hozzámtesznek” egy picit. Oktatóként is szeretek időnként mások órájára járni, nemcsak azért, mert kényelmes, és végre engem vezetnek, hanem mert tanulok belőle, és amit jónak érzek, átveszem, hogy én is tovább adhassam a velem gyakorlóknak. 

 

elhagyjuk a terepet

 

Az esemény ingyenes volt, és a Vinyasa Flow Jóga Egyesület és a Flow to the People társszervezésében jött létre. 

 

(A bejegyzésben szereplő képek a sajátjaim)
kiemelt kép: Flow To The Peple

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Facebook Comments Box