Extrém jógaórák- és helyszínek, kipróbálnád?

Extrém jógaórák- és helyszínek, kipróbálnád?

Extrém jógaórák- és helyszínek, kipróbálnád?

Mostanában ritkábban jutok el stúdióba jógázni, de így is nagyon vágyom már egy különleges jógaórára, valami olyanra, ahol vagy a gyakorlás, vagy a helyszín nem mindennapi. Összeállítottam egy amolyan jógás-bakancslistát, remélem legalább egyet-kettőt lesz majd alkalmam kipróbálni, mutatom, hátha nektek is bejön valamelyik!

Az első a listámon az Atmasphere az USA-ban, Atlantában. Egészen elképesztő, teljesen új megközelítéssel jógáztatnak: a zene például a “csendes diszkó” technológiám alapul, magyarul mindenki kap egy fülest, és azon kapja a zenét, ami pont úgy van keverve, hogy a légzésritmussal-sorozattal teljesen összhangban legyen. Menő, ugye? (Ezt a fejhallgatós-jógás őrületet egyébként Hong Kongban találták ki, ott használták először nagyobb jógás eseményeken, az USA-ba csak ezután került át). A hangokon felül az Atmasphere stúdió az egyes termek színeit-fényeit is az adott óra stílusához szabja, erre is megvan a fénytechnikájuk.  

kép: atlanta.carpediem.cd

 

Ezután ugorjunk át Ausztráliába, a melbourne-i  Happy Melon Studio-ba (kettő is van, válogathatunk). Hogy miért különleges helyszín ez? Igen nagy gondot fordítanak a belső terek dizájnjára, és nem hideg, személytelen minimalista izé, hanem nagyon barátságos, hangulatos helynek tűnik a honlap alapján (a lenti képen a fogadótér, ugye milyen szép?!). Az óraválaszték is elég széles, biztos, hogy kipróbálnám!

kép: happymelon.com.au

 

Ha Londonban élnék, csak ide járnék reggelente jógázni: a Tower Bridge üvegpaneljeire! 42 méterrel a Temze fölött napüdvözletezni… nem is lehetne jobb indítása a napnak ilyen panoráma mellett. Matracok korlátozott számban elérhetők, de csúszásgátlós zokni-kesztyű használatát erősen javasolják (még újak az üvegpanelek). Ezen a videón meg lehet nézni, milyen élmény.

kép: towerbridge.org.uk

 

Persze vannak meghittebb, nagyvárosi, mégis természetközelibb helyek, egy ilyenért elég Los Angelesbe menni, ahol a Liberation stúdiónak van egy kerthelyiségbe oltott terme is, szőlővel befuttatott falakkal. A beltéri terem pedig olyan, mint egy igazi mesebeli kert: fel-felvillanó apró fények világítják meg a főleg hatha alapú órákat.

kép: liberationyoga.com

 

Ha viszont valami elegánsabbat szeretnénk, akkor irány Párizs! A Champs-Élysées Színház tetején kialakított étterem, a Maison Blanche tetőteraszán naponta kétszer is lehet jógázni, délelőtt is délután is vannak vezetett órák. Nem olcsó, 25 euró a belépő, de aki az Eiffel toronyban szeretne gyönyörködni mondjuk egy harcos2-ben, az nyissa ki a pénztárcáját 🙂

kép: maison-blanche.fr

 

És ha mindezeken már túl vagyok, akkor jól elvonulnék egy távoli helyre kicsit tanulni, feltöltődni, mondjuk Közép-Amerikába:
van is egy szuper hely Guatemalában, a Yoga Forest, ami elsősorban oktatóképzéseknek, elvonulásoknak ad otthont, de vannak napi rendszerességű órák is az éppen beesőknek. A hely elképesztő természeti szépségekben gazdag, az üzemeltetők mindemellett a fenntarthatóság, a tudatos életmód elkötelezettjei. 

kép: theyogaforest.org

 

És végül jöjjön egy

Olvasó tipp:

szép fővárosunk se maradjon ki!
Kedves olvasó, Andi hívta fel a figyelmet egy tavalyi kezdeményezésre, ami remélem, idén is folytatódik:

“… amit valószínűleg ismertek, a Szabadság-híd tavaly nyáron pár alkalom erejéig szabadtéri jógastúdióvá változott, és szerencsére idén nyáron, hétvégéken ismét esély lesz erre. Volt alkalmam tavaly a hídon, a síneken jógázni több száz társammal, nagy élmény volt!”

kép: offmedia.hu

 

 

Régebben mutogattam már hasonló szuper helyeket elvonuláshoz, ha lemaradtál, azokat ITT megnézheted. 
Ti milyen jógaórát/helyet próbálnátok ki szívesen? Kommentben ér megosztani!

 

kiemelt kép: yelp.com

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Facebook Comments Box