Búcsúlevél a jógamatracomnak

Búcsúlevél a jógamatracomnak

Búcsúlevél a jógamatracomnak

Fura levelet írni egy tárgynak, de nekem a matracom azt hiszem már több, mint egy eszköz: társam volt jóban-rosszban, tanulásban-tanításban, hétköznapokon és vakációkon, itthon és stúdiókban, jógatáborokban… most, hogy cserére kerül a sor, ideje elbúcsúzni. 

A minap olvastam egy hasonló posztot a yoganonymous-on, ez inspirált, hogy én is megírjam a sajátomat az első, de most már kiszuperált jógaszőnyegemnek:

 

Kedves Matracom!

Nem is tudom, hol kezdjem… emlékszel az első közös karácsonyunkra? Ott vártál már a fa alatt, és én nagy izgalommal terítettelek le a nappali padlójára. Az első saját. Élmény. 

fotó: pixabay / Ben_Kerckx

Boldogan vittelek magammal aztán már stúdióba is, különlegesnek éreztem magam, én és a saját szőnyegem, lassan kezdtünk összecsiszolódni, de jópár hét beletelt, mire “lejógáztam” rólad azt a kezdeti csúszós réteget. Támaszom voltál, nemcsak fizikai értelemben, hanem a nehéz időkben is, mert ha jógáztam, mindig  jobban éreztem magam. Sok hosszú órát töltöttünk el akkor együtt, megnyugtatott az állandóság, amit biztosítottál, és a tudat, hogy bármikor elővehetlek.

Igyekeztem nagyon vigyázni rád, rendszeresen tisztogattalak, de az első UV jóga dance bulin szerzett festékanyagot már nem tudtam lemosni rólad… persze nem emiatt búcsúzunk most, a kis színes foltoktól csak még inkább az enyém lettél, szeretem, ha valamin látszik, hogy használják, ettől és a a kis repedésektől-foltoktól még különlegesebbé is váltál. Minden apró kis nyom egy emléket, érzést őriz. 

Biztos te is tudnál mesélni, a forró nyári napokról, amikor majd’ ráolvadtál a teraszra, és a hűsítő hajnalokról, akkor az otthoni jógatábor keretein belül jógáztunk a nap első sugaraira várva. A kezdeti bénázásokról, az orra esésekről (helló, bakászana!), és a csendes, megnyugtató, lassan elnyúló savászana-élményekről. Hosszú, meghitt kapcsolatunkra most, ha nem is végérvényesen, de pont kerül. 

Köszönöm, hogy segítettél, megtartottál, és hogy idáig kitartottál 🙂

 

kiemelt kép: pixabay / Ataner007 

 

Olvasnál még?  Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!
https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Facebook Comments Box