A férfiak inkább focizzanak…vagy mégse? Híres pasik, akik jógáznak

A férfiak inkább focizzanak…vagy mégse? Híres pasik, akik jógáznak

A férfiak inkább focizzanak…vagy mégse? Híres pasik, akik jógáznak

Bár az általános felfogás szerint a nyugati világban a jóga inkább a nők körében tett szert abszolút népszerűségre, azért ha jól körülnézünk, találkozunk fiúkkal is, akik ugyanolyan lelkesen gyakorolnak, mint a nők, sőt. A jóga számos jótékony, akár terápiás hatása remélem lassan felülírja a férfifejekben is azokat a sztereotípiákat, hogy a jóga csajos, csak ülünk és ommozunk, ebben nem lehet kondira szert tenni, ez unalmas, én nem vagyok hajlékony, a férfiak inkább focizzanak stb. Mutatok pár hírességet, akik már túlléptek ezeken: 

 

Adam Levine

 

kép: glamour.mx
kép: glamour.mx

A Maroon5 frontembere nem ma kezdte, az alábbi kép ezt gyönyörűen szemlélteti. Napi 2 órát szán a jógára, az ő irányzata a jivamukti jóga. 

 

Orlando Bloom

 

kép: zimbio.com
kép: zimbio.com

Igen, ő Orlando Bloom, amint épp inkognitóban próbál távozni egy jógaóráról. A bulvárban mostanában arról olvasni, hogy ezen órákra nemcsak a jógázás öröme csábította, hanem Demi Moore társasága is. Majd meglátjuk 🙂
Ő egyébként hatha jógát gyakorol.

 

Jared Leto

 

kép: yoganonymous.com
kép: yoganonymous.com

A jógagyakorlásából leginkább a napi szintű meditálást emeli ki, ha erről kérdezik (emellett túrázik, snowboardozik, a mozgásban is a természet közelségét keresi). Vegán módon táplálkozik, és mélyen egyetért azzal, hogy egészségesnek lenni nem választás kérdése, hanem életstílus.

 

Matthew McConaughey

 

CB2Matthew-McConaughey-American-Hollywood-Actor-10
kép: fitnessfrenzie.com

Edzője szerint unja a konditermeket, így leginkább a tengerparton gyakorol, a kaliforniai nap alatt… emellett fut, és kettlebellezik is. Nemcsak a rendszeres jógázásra figyel oda, hanem a tiszta étkezésre is. 
Az ő stílusa a beach jóga. 

 

Ashton Kutcher

 

kép: teknolojioku.com
kép: teknolojioku.com

Oké, itt épp egy tabletet reklámoz, de igazából is elkötelezte magát a bikram jóga mellett (szép is a csaturangája). Ebben még volt feleségének, Demi Moore-nak is szerepe volt – aki, mint fentebb láttuk, most épp Orlando Bloom-ot terelgeti a jóga felé. 

 

Sting

 

kép: shininghappypeople.net
kép: shininghappypeople.net

Igen, az ott baloldalt Sting lába. Koncertjei előtt is szokta alkalmazni a jógát a stressz oldására. 

 

Woody Harrelson

 

kép: New York Times
kép: New York Times

Minden tengerpartra jut egy jógázó celebpasi, Woody inkább Hawaii partjain tűnik fel. Komolyan veszi egyébként a jógikus életformát: a vegán táplálkozás mellett tette le a voksát, és emellett a tai-chit is gyakorolja. 

 

Lebron James

 

kép: yogadork.com
kép: yogadork.com

Az NBA sztárja, a kosaras Lebron James ezen a képen épp az utánpótlással igyekszik megkedveltetni a jógát (nem egyedül tartotta az órát, volt vele egy oktató is). Nem ő az első a ligában, aki felismerte a jóga jótékony hatásait… a népszerűsítésben viszont úgy tűnik, élen jár. A tetkója is megérne egy misét 🙂 

 

Alec Baldwin

 

kép: instagram / Hilaria Baldwin
kép: instagram / Hilaria Baldwin

Mr. Baldwin kicsit kakukktojás a sorozatban, ő  a felesége, a jógaoktató Hilaria kedvéért lép időnként a matracra, a kismamajógát is együtt gyakorolták. Azóta már megszületett a harmadik bébi is 🙂

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

facebook.com/yogapopblog

 

Facebook Comments Box