A hosszú, boldog élet titkát osztja meg a világ egyik legidősebb jógaoktatója

A hosszú, boldog élet titkát osztja meg a világ egyik legidősebb jógaoktatója

A hosszú, boldog élet titkát osztja meg a világ egyik legidősebb jógaoktatója

Tao Porchon-Lynch 98 évesen is igazi energiabomba. A mai napig jógázik, és rendszeresen oktat is. Mi a titka a kiapadhatatlan energiájának? A Well and Good magazinnal megosztotta:

“Minden reggel, amikor felébredek, azt mondom magamnak: ez lesz életem legjobb napja! És valóban, az is lesz. Az életem – a meditációm.”

 

kép: well.blogs.nytimes.com
kép: well.blogs.nytimes.com

 

Tao 3 egyszerű tippre esküszik, ha a formában maradásról van szó:

 

Az első, hogy ne ragaszkodjunk azokhoz a gondolatokhoz, hogy milyen rossz dolgok történhetnek vagy nem történhetnek meg. 
“Mert akkor az elméd ebbe az irányba tereli a dolgokat, és minden, ami tönkremehet, tönkre is megy.” -mondja. “Én nem engedem ezt meg.”

 

Másodszor, hogy ne ítélkezzünk mások felett:
“Ne nézz le senkit, hiszen mindenkitől tanulhatsz valamit.”

 

Harmadszor, hogy kezdj minden napot boldogan:
“Ébredj mosollyal az arcodon!”

 

Tao Porchon-Lynch 70 éve gyakorolja a jógát, és 45 éve tanítja is. Arra bátorít minden korosztályt, hogy ha még nem tette, vágjon bele a jógázásba, mert elkezdeni sohasem késő: “Ne add fel, ne gondolj arra, hogy nekem ennyi volt. Még nem láttál mindent a világból, és még annyi gyönyörűség várhat rád!” – nyilatkozta egyszer a Newsweek-nek, és elmesélt egy tanulságos esetet is: 

“Egyszer elmentem egy szépkorúaknak szervezett jógás eseményre: csak ültek ott ezek az idős emberek, összegörnyedve, mintha azt várnák, mikor halnak már meg. Én meg besétáltam a tűsarkúmban és megkérdeztem: ki tart velem? Egy hölgy azt válaszolta: ugyan, a mi korunkban? Erre én megkérdeztem, miért, hány évesek? Valaki azt válaszolta: 68, egy másik, hogy 75 éves. A legidősebb 79 volt. Mire én: tényleg? Hát akkor mindannyian a gyerekeim lehetnétek!” 

 

kép: wildlyfreewoman.net
kép: wildlyfreewoman.net

 

Tao igazi inspiráció – egy korábbi összeállításban már írtam róla és még néhány szupernagyiról, akik idősen is csúcsformában vannak, a bejegyzéshez kattints IDE. 

 

kiemelt kép: linkedin.com

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Facebook Comments Box