Hogyan küzd Cara Delevingne a depresszió ellen?

Hogyan küzd Cara Delevingne a depresszió ellen?

Hogyan küzd Cara Delevingne a depresszió ellen?

Elárulom: jógával.

Cara Delevingne, annak ellenére, hogy szupermodell, közösségi média sztár és most már hollywoodi híresség is, ugyanúgy küzd valamivel, amivel időnként mindannyian szembenézünk életünk során: a depresszióval A 23 éves brit szépség életének része a szorongás és a depresszió – egészen kislány kora óta.

Az Esquire magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy tanulta meg elnyomni az érzéseit már kisgyerekként, ami ahhoz vezetett, hogy 16 éves korában idegösszeomlást kapott. Különböző gyógyszerek, és a család támogatásának segítségével ugyan kilábalt ebből, de a küzdelemnek még korántsem volt vége, a pánikrohamok, a szorongás és az öngyűlölet továbbra is kísértették.

kép: doyouyoga.com
kép: doyouyoga.com

Cara mostanra azonban már eljutott oda, hogy nem gyógyszeres úton próbál megbirkózni a problémával: nemrégiben azt nyilatkozta, úgy érzi, sikerült a gyógyulás útjára lépnie – s tette mindezt a jógagyakorlás által. 

” Számomra a jóga az egyetlen mód arra, hogy valóban ellenőrizni tudjam magam, éppen milyen állapotban  is vagyok. Mert fájdalom mindig van valahol, még ha ez a fájdalom irracionálisnak tűnik is, és jó érzés ennek gyökerét megtalálni, és megszabadulni tőle.” 

Mindemellett már azon is dolgozik, hogy ne tartsa szigorú kontroll alatt az érzelmeit. “Azt hiszem, soha se nem sírtam el magam egyszerre egynél több ember előtt. Olyan környezetben nőttem fel ugyanis, ahol kimutatni az érzelmeidet gyengeségnek számított; a fejet fel, gyerünk, lépjünk tovább elv szerint éltünk. És ez egyáltalán nem egészséges”.

A depresszió kb. 350 millió embert érint világszerte, és leginkább gyógyszeresen és/vagy pszichoterápiával kezelik. Azonban egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a jóga hatékony eszköz a depresszió, a szorongás tüneteinek kezelésében – ne féljünk élni vele!

Rajtad segített már a jógagyakorlás egy nehezebb időszakban? Oszd meg velünk kommentben!

A cikket a doyouyoga oldaláról fordítottam.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box