Jógázz a bársonyos bőrért!

Jógázz a bársonyos bőrért!

Jógázz a bársonyos bőrért!

A hajlékonyság és erő fejlesztése mellett a jóga számos jótékony hatást gyakorol egészségünkre – ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ezek közül most azt a nem elhanyagolható tényt emelném ki, hogy bizony a bőrünk egészségének megóvásában, ragyogóvá válásában is szerepe van – elsősorban a stresszoldás által.  
Nagy örömömre a jógázás egyre inkább népszerűbbé válik, a környezetemben is sokan fordulnak a mindennapi rohanásból a békét, a megnyugvást keresve efelé a komplex rendszer felé. Ismerkedjünk meg a bőrápoló hatásával is! 

A stressz számos kellemetlen, egészséget károsító hatása mellett a bőrünket sem kíméli: biztosan sokan átélték már, hogy egy nehezebb, akár magánéleti- vagy munkahelyi zaklatottabb, feszültséggel teli időszakot pattanások, mitesszerek, viszketés, és más kellemetlen bőrtünetek is kísérhetnek, nemre-korra való tekintet nélkül.

Akné vagy mitesszer – hétköznapi nyelven pattanás – akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik, és rendszerint be is gyullad. A bőrgyógyászok is gyulladásos betegségként hivatkoznak rá, és gyakran ajánlják a stresszoldást is, mint lehetséges kezelési módot, amely a gyulladás megszüntetésének kulcsa lehet. Kutatások igazolják, hogy a rendszeres jógagyakorlás által a stressz szintje mérséklődik a szervezetben, ezáltal csökkentve a megemelkedett kortizol szintet, ami az áll-és állkörüli bosszantó pattanásokat okozza.

Ha a mély, tudatos légzést és a rendszeres meditálást is sikerül beépíteni a jógagyakorlásba, gyorsabban elérheted a szép bőr vágyott állapotát. A legjobb pózok a túlzott stressz csökkentésére az előrehajlások, a fordított testhelyzetek, és a passzív regeneráló pózok.

Nézzünk is párat!

Uttanászana – előrehajlás állásban, a helyes kivitelezés leírását itt találod

uttanasana

Viparita karani – félgyertya falnak támasztott lábakkal, itt tudod megnézni, hogyan végezheted 

legs-up-wall-pose

Szukhászana– könnyű ülés, ide kattintva találod a leírását

sukhasana7

Savászana – hullapóz, nézd meg itt, hogyan tudod felvenni ezt a pihenő pózt!

savasana (1)

Előre a szépségért! Hajproblémákra is van megoldás jógával, a szép sörényért kattints ide.

Amennyiben gerinces jellegű betegséged, panaszaid vannak, mielőtt bármilyen új mozgásforma gyakorlásába kezdesz, feltétlenül konzultálj a kezelőorvosoddal!

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/yogapopblog

a képeket a google képkeresőjéből és a pinterestről válogattam
Facebook Comments Box