Így tegyél tönkre egy jógaórát

Így tegyél tönkre egy jógaórát

Így tegyél tönkre egy jógaórát

Bármennyire is nyitott és elfogadó a legtöbb jógás közösség, -oktató, -stúdió, szerintem azért vannak íratlan szabályok, amelyek a gyakorlótársak, az oktató, és a testi-lelki épülésünk-fejlődésünk kölcsönös tiszteletben tartásán alapszanak.

A doyouyoga listáját felhasználva összeraktam egy kis vicceset arról, hogy hogyan váljunk “közellenséggé” a jógaórán (és mint tudjuk, minden viccnek a fele igaz 🙂 )

 

És akkor lássuk: így nyírhatod ki a pozitív rezgéseket és vívhatod ki az órán résztvevők nemtetszését:

 

yoga_fun_1

 

Későn érkezni, korábban távozni

Beleszaladni a ráhangolódás kellős közepébe, amikor mindenki csukott szemmel próbál befelé figyelni, és hangos elnézéskéréssel és matracledobással extra zajt csapni – nem éppen a legjobb antré. Relaxáció előtt, vagy a kezdetekor lelépni ugyanúgy nem nyerő – megszakítod vele az óra áramlását.

 

Saját elgondolásod szerint gyakorolni, az oktatót figyelmen kívül hagyva

Ha figyelmen kívül hagyod az oktató instrukcióit, és inkább a saját kedved szerint gyakorolsz az órán, azzal megzavarhatod a kezdő gyakorlótársaid, és különben is: miért is jöttél be egy vezetett órára?!

 

Hangosan nyögni, sóhajtozni, fújtatni

Persze egy hangosabb sóhaj néha kicsúszik. De folyamatosan? Oké, értjük, hogy szenvedsz, de feltétlenül ilyen frekvencián kell?

 

Beszélgetni a többiekkel

Ez az egyik legzavaróbb dolog. Ráértek az irodai pletykákat később is megvitatni a szomszéd matracon levő barátnőddel, lehet, hogy éppen figyelni szeretne, és inkább magára. Arról nem beszélve, hogy az oktatót is kényelmetlen helyzetbe hozod, nem vagytok már második osztályosok, hogy fegyelmezni kelljen, ez különben sem az ő feladata.

 

Mobiltelefont bekapcsolt állapotban a terembe hozni

Ezt ki se fejtem, szerintem mindenki érti 🙂 annak ellenére, hogy a legtöbb stúdióetikett felhívja erre a figyelmet, találkoztam már a jelenséggel – valaki épp az én órámon szakított a barátjával. Telefonon. 

 

Rendes nadrág helyett harisnyában gyakorolni

Erről meg már volt szó, a jógafelszerelések okos megválasztásáról itt írtam. Hidd el, senki nem kíváncsi az alsóneműd színére, márkájára, fazonjára. Még egy régebbi macinadrág is jobb, mint közszemlére tenni a hátsó feled. 

 

Közvetlenül óra előtt hagymás, fokhagymás, halas ételt fogyasztani

Úgy vélem, néhányan tapasztaltuk már a levegő sűrűségének megváltozását bizonyos ászanák után. Nézd meg itt, korábban mit javasoltam evés-ivás témakörben.

 

Hangosan kinyilvánítani, mely ászanákat nem kedveled

Szerinted mennyire motiváló a többieknek, ha azt hallják: “hát ezt én utálom, soha nem fogom tudni megcsinálni!”

 

Kritizálni az oktatót az öltözőben

Nemcsak a többiek fogják kényelmetlenül érezni magukat, akik esetleg szeretnek erre az órára járni, de esély van arra, hogy az érintett is hallja a kritikádat 🙂 

 

yoga_fun_2

 

Remélem értitek a tréfát, de mindig jusson eszetekbe, ti hogyan reagálnátok a fenti helyzetekre. A közös jógagyakorlásnak ereje van, erősítsétek hát ezeket az energiákat azzal, hogy figyeltek, odafigyeltek egymásra is, és az együtt jógázás valóban élménnyé válik.

 

A képeket a google képkeresőjéből válogattam. 

 

Olvasnál még?  Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!https://www.facebook.com/yogapopblog

 

 

Facebook Comments Box