Mesés helyszínek elvonuláshoz

Mesés helyszínek elvonuláshoz

Mesés helyszínek elvonuláshoz

Bár a hazai jógastúdiók is számtalan szuper elvonulást, jógatábort kínálnak bel-és külföldön egyaránt, nekem most kicsit elszabadult a fantáziám és feltérképeztem pár olyan helyet, ahová bármikor szívesen elindulnék, akár csak egy hátizsákkal és egy jógamatraccal felszerelkezve.

Én azt gondolom, hogy fontos a helyszín, a földrajzi hely energiái, a természet közelsége megnyugtatóan hatnak ránk és mindenképp támogatják a célt, amivel egy ilyen útra elindulunk: legyen az elmélyülés a saját gyakorlásunkban, elvonulás a világtól, befelé fordulás, a meditációs gyakorlatunk elmélyítése, vagy egyszerűen csak a pihenés, felfrissülés, új élmények szerzése. 

És hogy miket próbálnék ki szívesen? Mutatom:

 

 A FENNTARTHATÓ  – Maderas Village

Még a Huffington Post is lehozott róla egy cikket, pár hete pedig Meghan Currie poszolgat innen az instagramján (innen tudom, hogy jógaoktató-képzéseket is szerveznek ide). Nicaraguában, A Csendes-óceán partján, a kitaposott ösvényről letérve, a hegyek között találjuk meg a hotelnek annyira nem is, inkább közösségi térnek nevezhető helyet. 

Modern utazóknak, szörfösöknek, gondolkodóknak, útkeresőknek, önmagukat felfedezni vágyóknak való hely, amely alapítói szerint ugyan nem teljesen öko-szállás (pl. nem kapcsolják le az áramot este 11-kor), de a felhasznált energiájuk 25%-át például szélenergiából nyerik, a villák tetejét gyorsan újratermelődő pálmalevéllel borítják (ami egyébként 4-5 évet is kibír), és igyekszenek a lehető legkisebb mennyiségű eldobható dolgot használni működésük során. 

maderas_1

 

A LUXUS – Parrot Cay by Como Resort

A hotel Nagy-Britannia tengerentúli területén, a Kuba mellett fekvő Turks- és Caicos-szigeteken található, egy privát tulajdonban levő szigeten áll. Maga a szigetcsoport egyébként 30 nagyobb korallszigetből (ebből 6 lakott) és számtalan apró szirtből áll. A hotel a wellness szolgáltatások mellett jógaórákat is hirdet, sőt elvonulásokat is szerveznek ide, egy éjszaka ára pedig 1000 dollár felett van. Cserébe lehet pilatesezni is, van egy székes szobájuk hozzá 🙂 Nem is borzolom tovább a kedélyeket, azt hiszem sokan szívesen részt vennénk itt egy napüdvözlő órán: 

Parrot-Cay-Beach-Yoga-Relax

 


A VAD ÉS ZÖLD – Cliffs of Moher Retreat

Tökéletes helyszín az elvonulásra. Nem is igazán hotel, hanem inkább programoknak, elvonulásoknak ad otthont, számos közösségi térrel. Írország nyugati partján fekszik, a jógateremből közvetlen kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Egy reggeli meditáció ebben a panorámás teremben? 

ireland

 

A VÁROSI –Yoga Weeks Barcelona

A legtöbb városi jógi vágyik a természet közelségére, ha már elvonulna; a természetben élők pedig eleve nem annyira kívánják a városi létet – de Barcelonának ki tudna ellenállni, nem igaz? A tetőteraszon is tartanak órákat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Tudnék-e így befelé figyelni, nem is tudom 🙂 A közösségi terek pedig egyenesen fantasztikusak! 

Yoga Weeks Barcelona, Spanyolország
Yoga Weeks Barcelona, Spanyolország

 

És íme a szakértő, a Mert utazni jó, utazni érdemes… blog írójának tippje: 

 

A SPIRITUÁLIS – Koh Phangan szigete Thaiföld

Niki választása: Koh Pha Ngan szigetét magam is szívesen kipróbálnám egy januári elvonulásra, a jógások Mekkája lett az elmúlt évek során. Nem lehet kiemelni egy konkrét helyet, a Tripadvisor pl. közel 40 jógaközpontot, masszázscentrumot ajánl a szigeten, ide kattintva mindez megtekinthető. 
Úgy tapasztalom, a magyarok körében is egyre népszerűbb hely, több jógatáborról hallottam már, amit oda szerveztek. A 168 négyzetkilométer nagyságú sziget háromnegyedét dzsungeles hegyek, dombok teszik ki, Koh Phangan fő vonzerejét mégis a partvidékei adják. Szeptembertől december közepéig tart a monszun időszak, és időjárás szempontjából a január- április időszak a legkellemesebb a látogatásra. A sziget vízeséseit is érdemes felkeresni, amelyek nemcsak spirituális útkeresők számára kínálnak remek helyszínt a meditáláshoz, elvonuláshoz. Thaiföld talán Ázsia legegzotikusabb országa, lakói fesztiválokkal, látványos ünnepi szertartásokkal színesítik mindennapjaikat, ünnepeik, megemlékezéseik, buddhista szertartásaik rendszeresek. A thaiföldi ünnepeket, fesztiválokat gyakran a Hold-naptár határozza meg, így némelyeket mindig ugyanabban az időben tartanak (elsősorban a buddhizmussal kapcsolatos eseményeket).

Koh Phangan szigete, Thaiföld

 
További, lélegzetelállító  képek a galériában (a képre kattintva nagy méretben is megnyílnak):

 

 

Ti hová mennétek szívesen jógázni, elvonulni, feltöltődni?

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

facebook.com/yogapopblog

A képeket a google képkeresőjéből válogattam.

Facebook Comments Box