Egészséges reggelim

Egészséges reggelim

Egészséges reggelim

Mostanában gyakran eszem zabpelyhet-zabkását reggelire, és miközben azon gondolkodtam, hogyan lehetne felturbózni kicsit a zabot, szembejött egy recept a neten, ami rögtön meg is oldotta a problémát. Gasztrotémákban járatosaknak biztos ismerős a granola (én eddig csak a müzliről hallottam), és gyorsan le is írom ide az elkészítését, az ünnepek alatt biztos lesz időm megcsinálni ezt az alacsonyabb cukortartalmú változatot: 

kép: Rachael Gorjestani/Unsplash

 

Hozzávalók:

4 bögre zabpehely (nagyszemű)
1 bögre aprított mandula
1/2 bögre kókuszreszelék
1/4 bögre tökmag (héj nélkül, nem sózott)
1/2 bögre juharszirup
2 evőkanál repceolaj
1/2 teáskanál durva szemű só (vagy hívják kóserezett sónak is)
1 bögre szárított gyümölcs (amilyet szeretsz, lehet vegyesen is)

Elkészítés:

  1. melegítsd elő a sütőt 180 fokra
  2. keverd össze a hozzávalókat – kivéve a szárított gyümölcsöt, és terítsd el egy keretes, rozsdamentes acéltepsiben 
  3. Süsd kb 25 percig, míg ropogós nem lesz, egyszer nem árt átforgatni
  4. ha kihűlt, add hozzá a  szárított gyümölcsöt, és tedd jól zárható üvegbe

Valakit kifelejtettél a a nagy adventi bevásárlásban? Utolsó pillanatos DIY karácsonyi ajándéknak is jó lehet! Csak egy szép üveg, esetleg valami jópofa matrica, kis karácsonyi dekor kell hozzá, és máris kész az egészséges faalávaló.

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

Facebook Comments Box