Inspiráló téli képek – avagy éljen a snowga!

Inspiráló téli képek – avagy éljen a snowga!

Inspiráló téli képek – avagy éljen a snowga!

Ha hot jóga már létezik, a tél beálltával itt az ideje a havas jógának, vagyis a snowga-nak (magyarul lehetne akár hóga is!). Nekünk a hóesésre itthon ugyan még várni kell, de a tengerentúlon már tartanak ilyen órákat a szabadban, igaz, hogy rövidebbeket, mint egy normál jógaóra, de biztos jó mulatság.

És ha nem csoportosan, csak a saját szórakoztatásunkra műveljük, összekapcsolhatjuk más tevékenységekkel is, például:

 

szuperül be lehet vele melegíteni hólapátoláshoz, vagy éppen lenyújtani utána:

winter2

Vagy akár téli sportok, pl.  síelés és snowboardozás remek kiegészítője is lehet:

winter9

Hógolyózás után pedig megpihenhettek egy ilyen szép páros lefelé néző kutyás kombinációban:

winter11

A hóban órát tartó oktatók foglalkozásai főleg az egyensúlypózokra koncentrálnak, hiszen hol lehetne biztonságosabban gyakorolni, mint fél méteres hótakaróban? Ha kidőlsz pl. egy fa-pózból, biztos, hogy puhára esel 🙂 . A biztonságos gyakorlás érdekében azonban nem árt ügyelni a következőkre a havas gyakorlás megkezdése előtt:

  • érdemes még odabenn, melegben bemelegíteni, a hideg izmok kevésbé nyúlnak
  • és ezért ne is mozdulj ki a komfortzónádból, ez most nem erről szól! A sérülés elkerülése érdekében maradj a határaidon belül
  • öltözz fel melegen! Sapka, sál, kesztyű, legyen rajtad, és ha kezd elgémberedni lábujjad, kezed, irány befelé!
  • kismamák és idősek inkább kerüljék a snowgát

A jóga több, mint mozgásforma, a jóga életstílus. És ha kinn a szabadban, a természetben, a hóban jól érezzük magunkat jógázás közben, ha nem is a szokásos órai keretek között, akkor az életünk más területeire is szép lassan beszivárog a jóga. 

Az USA-ban divat is lett #snowga hashtaggel posztolni, az instagramon már több, mint 20,000 ilyen poszt van, így hálistennek képanyag akad bőven, további szép fotókat találsz még ebben a galériában:

Imádod a téli sportokat, és még korizol is? Olvasd el ezt, mielőtt felcsatolnád a korcsolyát, katt ide.

képek innen, inspiráció innen

 

Olvasnál még?  Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen! facebook.com/yogapopblog
 
Facebook Comments Box