Ajándéktippek jógázóknak

Ajándéktippek jógázóknak

Ajándéktippek jógázóknak

Értem én, hogy november van, meg odakint még szinte nyár, de nem tudom becsukni a szemem, amikor olyan cikkek jönnek velem szembe, amik már a karácsonyi készülődésre biztatnak, és bevallom, én is el szoktam kezdeni a bevásárlást egy-két hónappal előtte…

A Popsugar összeállított egy listát, és bár tudjuk, hogy a jógik/jóginik nagyon is szerény és alázatos teremtények, akik nem várnak semmit ajándékba, de a következő apróságokkal és (nem annyira) apróságokkal biztos, hogy le lehet venni őket a lábukról. Nézzük csak, mi a trend a tengerentúlon:

 

1. Falikép az etsy-ről – ez mondjuk nálam is jól mutatna, de egy stúdió falán is el tudom képzelni.  Ide, ide vagy ide kattintva találsz arra ötleteket, hogy egy kis ügyességgel hogyan készíthetsz saját kezűleg  hasonlót:

yoga_print

 

2. Matrac szállításra is alkalmas táska a lolewomen.com-ról:

lole_bag

 

3. Málák -lehet hordani nyakláncként, karkötőként is, spirituális jelentőségéről pedig egy korábbi, mantrás posztban már írtam. Itthon is sok helyen beszerezhető,  a lenti képet azonban a loveprayjewelry.com-ról választottam, csodaszépek vannak:

mala_bead

 

4. Yogi Surprise Box – hasonló elven működik, mint nálunk a Pixibox, csak jógás meglepikkel: erőszakmentes kozmetikumokat, vega-vegán nasikat, kézműves cuccokat rejtő dobozka, ami előfizethető, de akár egy alkalommal is rendelhető. Költségvetéstől függően akár saját magunk is összeállíthatunk ilyet, érdemes böngészni a bioboltok polcait, természetes kozmetikumokat forgalmazó webshopok oldalait:

yogisurprise

 

5. A matracok Rolls-Royce-a, a Manduka, ez itthon is kapható, én imádnám:

manduka

 

6. Jóga-baba, oké, ez szerintem is beteg egy kicsit, de hátha valaki csemetéje pont erre vágyik (csak tudnám a súlyzó hogy került a kezébe):

asana_baba

 

7. Ászana süti-kiszúró – ez a kedvencem! Anyukámnak tavaly smiley-formát vettem, idén lehet, hogy meglepem egy lefelé néző kutyával 🙂

yogi_cookie_cutter

 

8. Tea tojás Om jellel szintén az etsy-ről , szuper ajándék teaimádóknak, ha teát is vennél hozzá, olvasd el itt, melyik napszakra mit ajánlottam korábban :

tea_ball

 

9. Csakra fülbevaló, szintén az etsy-ről, szerintem ez is elkészíthető házilag: 

chakra_earrings

 

10. Édesszájúaknak csakra csoki

chakra_product_box_grande

 

11. Leggings/jóganadrág, ezt persze itthon is sokfélét kapni, a popsugar szerkesztője erre esküszik:

JazzLegzFront_e35682f7-6a96-46f1-8e50-8df48fb27782

 

12. Háziasabb jógásoknak tepsi (!!!) 

pan

13. Motivációs kulacs, szép dizájnnal, a motivationalbottle.com-tól. (Nekem equám van, anno még egy kuponos oldalon vettem akciósan, itt olvashatsz arról, miért is jó otthonról vinni a vizet) :

bottle

 

14. Lululemon kapucnis pulcsi (az USA-ban státuszszimbólum a márka, szidják is sokan, az viszont tény, hogy minőségi cuccokat árulnak, de ez az árakon is meglátszik):

lululemon

 

15. Yogitoes törölköző, igen jó nedvszívó képességű anyagból, szintén minőségi cucc. A hazai jógás webshopokban is kapni egyébként hasonlókat:

ytrskidless-indulge_1

 

 

Ha a fentiek túl anyagi természetűek lennének azoknak, akik a jógát nemcsak mint sportot, testmozgást választják, hanem mindennapi életükbe is átültették a jóga szellemiségét, akkor se okozzon gondot az ajándékválasztás: szerencsére a jóga évezredes hagyományainak, eszmerendszerének egyre szélesebb körű irodalma fellelhető, és könyvek formájában is elérhető.  Rengeteg létezik, ami jógával,  keleti bölcselettel, meditációval  foglalkozik, nekik érdemes inkább ilyesmit választani. Vagy ami még praktikusabb: karácsony előtt szinte az összes stúdió meghirdet jobbnál jobb jógabérlet-akciókat kedvező áron, így közvetlenül jógát is adhatsz ajándékba. 

Én pedig természetesen csak egy nagy ölelést, és világbékét kérek karácsonyra…

 

 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

 

Facebook Comments Box