Teve a szőnyegen

Teve a szőnyegen

Teve a szőnyegen

Igen, a jógaszőnyegen! Nagyon praktikus, és nekem sokszor szórakoztató is tud lenni, hogy a legtöbb ászana valamilyen állatról-növényről kapta a nevét, bár azért néha elég nehéz felfedezni a gyakorlatban, hogy akkor ez a név most is honnan jött? Sokan így vannak a teve-pózzal is, nekik álljon itt egy szép kép, kis rajzzal, hogy miért is teve a teve 🙂

 

ustrasana1

Azért választottam ezt, mert nemrég írtam a nőijógáról,és ott pl. gyakran használjuk ezt az ászanát. Sok nő küzd pajzsmirigy-problémákkal, ez az ászana segít az ilyen jellegű problémák kezelésében. Mindemellett nyújtja a gerinc háti szakaszát – javítja a testtartást, és a mellkast is nyitja. Pozitív hatásokkal bír az emésztő- valamint az ivarrendszerre, és oldja a váll kötöttségét. Sőt, még a hajhullás ellen indított harcban is segítségedre van, erről pedig itt írtam korábban.

Kivitelezés:

Térdelj a szőnyegedre, tartsd csípőszélességben a lábszárakat, a lábfejeket simítsd a talajra, vagy kezdőbb verzióban támaszd be a lábujjaid. Tartsd a kezeket a csípődön, hüvelykujjad hátrafelé nézzen. Szorítsd meg a farizmokat, és kezdj el hátrafelé hajolni, kezekkel fogd meg a sarkakat vagy a talpadat érintsd, és ahogy hajlítod a gerinced, a tekinteted is vezesd felfelé, nézz a plafon irányába. Tartsd a combokat függőlegesen, ne told előre a medencét! Ha nem szédülsz, próbáld lazítani a nyakat és engedd hátra a fejed. Maradj benne néhány másodpercig, lélegezz nyugodtan. Kilégzésre gyere ki belőle, ülj hátra a sarkadra, utána lazíts csecsemőpózban.

Tipp: ha kezdő vagy, elsőre ne hajolj túlságosan hátra, hogy elkerüld a sérülésveszélyt. Ehhez az ászanához szükség van némi hajlékonyságra, figyelj a határaidra!

 

 

Biztos észrevettétek, hogy az ászana-szerdát heti ászanává transzformáltam. Így is meglesz minden héten a betevő ászana, csak lehet, hogy nem mindig szerdán érkezik, érdemes gyakrabban visszanézni a blogra, vagy iratkozz fel a blogkövetésre, nehogy lemaradj valamelyikről! Jövő héten valami igazán izgalmasat hozok!

 

a képeket innen válogattam

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

 

 

Facebook Comments Box