Mondjam vagy mutassam?

Mondjam vagy mutassam?

Mondjam vagy mutassam?

Pár napja a csapból is az a hír folyik, hogy a 600 ezer követővel bíró 18 éves tinédzser otthagyta az instagramot, mert elege van a közösségi média hazugságából. Pedig az ilyen típusú médiafelületek használatát is lehet jól csinálni, anélkül, hogy közben átvernéd a fél világot, sőt megnevettetsz – megríkatsz, inspirálsz másokat. Mert lássuk be, a több százezer követővel rendelkező  instagram szuperhősök is csak emberek. Ugyanúgy vannak rosszabb napjaik, ugyanúgy éreznek, ugyanúgy borulnak ki, ugyanúgy vesztenek el családtagot és törik össze a szívüket – csak éppen más időpontokban. Rachel Brathen, alias yoga_girl (egy korábbi bejegyzésben olvashatsz róla bővebben) itt az ő instagram sztoriját meséli el, attól a naptól kezdve, amikor megosztotta élete első insta-bejegyzését: a kutyáját, amint épp kidugja a fejét az ablakon az autó hátsó üléséről, azon keresztül, hogy hogyan veszített el százezer követőt egy #tequila hashtaggel és hogyan nyert több százezret azzal, hogy a képei alá a hashtageken kívül azt is leírta, amit érez, őszintén, sokszor szépítés nélkül. Hiába várja el a világ, hogy jógaoktatóként soha ne borulj ki az egyensúlyodból, ne veszítsd el a fejed és hurrá-optimista légy, bármi történik is. Hogy ha egy tökéletes, paradicsomi helyen élsz, és a kristálytiszta óceánban fürödhetsz minden nap, akkor az életed is csak tökéletes lehet. Ezt lehet eljátszani, lefotózni, pozitív gondolatokkal hashtagelni, de akkor sem lesz igaz, és nem lesz hiteles. De ha “…elmondod, hogyan érzed magad, azzal másokat is arra bátorítasz, tegyék ők is ezt.(…) ha beszélsz a fájdalmadról, megkönnyebülsz. Ha megosztod a történeted, azzal elengeded. Ha sebezhető vagy – meg is gyógyulsz. Légy őszinte – és megváltoztathatod a világot.”

A teljes előadást meghallgathatod itt:

 

 

Rachelnek jelenleg 1,7 millió követője van az instagramon, könyve pillanatok alatt bestseller lett, jógaóráira, előadásaira, workshopjaira rekordidő alatt elfogynak a helyek bárhol a világon. 

 

Kép innen 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Facebook Comments Box