Imádom a bundáskenyeret, előfordul, hogy a vasárnapi reggelek főszereplője nálunk. Vegán változatával találkoztam már több oldalon, erre a tökös verzióra nemrég akadtam rá. Ennek inkább amerikai french toast jellege van, édesebb, és kicsit határozottabb ízű, mint a jó öreg tojásos “bundás”.
Hozzávalók:
-
8 szelet gluténmentes kenyér
-
1 1/2 bögre rizstej (vagy más, nem ízesített növényi tej)
-
1 bögre sütőtökpüré
-
2 evőkanál kuzu (sütéshez, főzéshez használatos növényi keményítő)
-
2 teáskanál fahéj
-
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
-
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
+ a sütéshez kókuszolaj (vagy más növényi olaj)
Keverjük össze az összes hozzávalót, és mártsuk kenyér szeleteket a sütőtökös keverékbe. Hagyjuk, hogy a kenyér kicsit átitatódjon, de ne áztassuk el teljesen! Kis mennyiségű kókuszolajat melegítsünk elő a serpenyőben (így nem ragad le majd a kenyér) oszlassuk el, hogy mindenhova jusson . Süssük aranybarnára a kenyérszeletek mindkét oldalát, tálalhatjuk juharsziruppal vagy sztíviával lehet még édesíteni.
Forrás: iheartwellness.com
kiemelt kép: Tim Mossholder – Unsplash
a másik kép innen
Olvasnál még?
Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!
https://www.facebook.com/yogapopblog