Vegán bundáskenyér sütőtökkel

Vegán bundáskenyér sütőtökkel

Vegán bundáskenyér sütőtökkel

Imádom a bundáskenyeret, előfordul, hogy a vasárnapi reggelek főszereplője nálunk. Vegán változatával találkoztam már több oldalon, erre a tökös verzióra nemrég akadtam rá. Ennek inkább amerikai french toast jellege van, édesebb, és kicsit határozottabb ízű, mint a jó öreg tojásos “bundás”.

 

Hozzávalók:

  • 8 szelet gluténmentes kenyér

  • 1 1/2 bögre rizstej (vagy más, nem ízesített növényi tej)

  • 1 bögre sütőtökpüré

  • 2 evőkanál kuzu (sütéshez, főzéshez használatos növényi keményítő)

  • 2 teáskanál fahéj

  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • + a sütéshez kókuszolaj (vagy más növényi olaj)

 

Keverjük össze az összes hozzávalót, és mártsuk kenyér szeleteket a sütőtökös keverékbe. Hagyjuk, hogy a kenyér kicsit átitatódjon, de ne áztassuk el teljesen! Kis mennyiségű kókuszolajat melegítsünk elő a serpenyőben (így nem ragad le majd a kenyér) oszlassuk el, hogy mindenhova jusson . Süssük aranybarnára a kenyérszeletek mindkét oldalát, tálalhatjuk juharsziruppal vagy sztíviával lehet még édesíteni.

 

pumpkin5

 

Forrás: iheartwellness.com
kiemelt kép:  Tim Mossholder – Unsplash
a másik kép innen 
 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/yogapopblog

 

Facebook Comments Box