Vállald be! – 3 egyszerű gyakorlatot a feszültség oldására

Vállald be! – 3 egyszerű gyakorlatot a feszültség oldására

Vállald be! – 3 egyszerű gyakorlatot a feszültség oldására

Ha egész nap asztal mögött, monitor előtt ülsz, és már annyira beállt a vállad,  befeszültek a váll körüli izmok, hogy szinte már gondolkodni sem tudsz, próbáld ki ezt a 3 egyszerű gyakorlatot:

Amire figyelj:

  • Még mindig ülsz? kérlek most állj fel a székről, csípőszéles kisterpeszben végezd a gyakorlatokat, és tartsd be a sorrendet!
  • Az első gyakorlatnál a vállkörzést úgy végezd, hogy az ujjakat tartsd a vállcsúcsokon, próbálj teljes kört leírni, fókuszod legyen a vállakon, de szerepe van a hát felső részének, bordakosárnak is. Amikor hátraviszed a kart, nyisd a mellkast – itt lélegezz be, amikor előrehozod a könyököt -itt lélegezz ki.
  • A második gyakorlatnál is természetesen állj, ne homoríts túl, kulcsold a kézujjakat, görgesd hátra a vállakat, emeld a mellkast, töltsd meg jól a tüdőt levegővel! Ha mennél tovább, és intenzívebbé tennéd a nyújtást, emeld el az összekulcsolt kezeket, és most még jobban figyelj, hogy ne homoríts, farokcsonttal lefelé nyújtózz!
  • A harmadik gyakorlatnál pedig előrehajlásnál tartsd a köldököt beszívva a gerinc felé, és végezd el úgy, hogy először a jobb, majd a bal karod van alul.

 

Kellemes lazulást!

videó forrása: Yoga International
kép innen

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

 

 

Facebook Comments Box