A 37-es szabály

A 37-es szabály

A 37-es szabály

Ez most nem annyira jógás poszt lesz, inkább kis kirándulás a matracról a gardróbba, hogy ne csak a gyakorlásunk legyen tudatos, hanem az öltözködésünk is. Mert ugye veled is előfordult már, hogy egy kicsit elalvós, munkábaindulós reggelen hosszú percekig álltál a zsúfolásig telt ruhásszekrényed előtt tanácstalanul, hogy a végén konstatálhasd: nincs mit felvennem!

Vagy egyszerűen csak túl sok a választási lehetőség. Anno anyukám is megmondta: ha csak kettő lenne, tudnád, hogy melyiket vedd fel! (Nem vagyok benne biztos, hogy igaz-e vagy csak városi legenda, hogy pl. Barack Obama mindig ugyanazt a két öltönyt viseli. Túl sok egyéb, lényegesen fontosabb kérdésben kell döntést hoznia, mint hogy azon rágódjon, vajon a nyakkendője megy-e a zakójához. Lehet, hogy őt is a mamája intette erre…)

Nemrégiben olvastam az egyik női magazin oldalán a 37-es szabályról. Ha nem ismered, és a közelgő évszakváltással most Te is szeretnéd megreformálni a gardróbodat (is), akkor olvass tovább!

Az elmélet szerint összesen ennyi ruhadarabra van szükséged, és ezeket váltogatva, illetve kombinálva sem lesznek unalmasak az összeállításaid (persze vannak olyan ruhadarabok, amelyek nem számítanak bele a 37 darabba: a sportruhák, bizsuk-ékszerek, a kiegészítők, a táskák, a bikinik, a pizsamák, a fehérneműk és egy “munkásfarmer”). Az ideális 37 pedig lebontva így néz ki: 9 cipő, 9 alsó (nadrág-szoknya, stb.), 15 felső, 2 ruha és 2 dzseki. Persze egy kis rugalmasság van a rendszerben: pl. tavasszal,  több átmeneti kabátra/blézerre lehet szükség és kevesebb felsőre, nyáron pedig kevesebb dzseki kell és több felső. Az Unfancy blog szerzője „kapszulagardróbnak” hívja  az így létrehozott ruhatárát, és amelyek tartalmát évszakonként váltogatja.

Magyarul bővebben a Wonder?Woman blogon olvashatsz a kivitelezésről, szuper tippeket ad nemcsak a rendszerezéshez, hanem az alkatunknak/tónusunknak megfelelő ruhák-színek kiválasztásához is, mindezt itt

És hogy én hogyan fogom a felére csökkenteni a gardróbom tartalmát? A W?W  bloggerének tanácsai alapján és némi internetes kutatómunka eredményeként a következő akciótervet dolgoztam ki:

1. Kezdem a kategorizálással:

munkábajárós, hétvégi, elegáns, sportos/nyaralós.

2. Kiürítem az egész szekrényt, és a fenn kitalált kategóriákba rendezem az egyes darabokat. Ha akad olyan, ami soha nem volt rajtam, nem megy semmi máshoz, nem jön rám, vagy egyik kategóriába sem tudom sorolni – nos, ezeknek menniük kell.

3. És azt hiszem, most jön majd a neheze: le kell szűkíteni a kategóriákba rendezetteket a legjobbakra!

4. Színek szerint is át kell válogatni, amik jól állnak, és egymáshoz is passzolnak, maradnak.

5. Kiegészítőkkel is össze fogom nézni az alapdarabokat -egy egy feltűnőbb kiegészítővel ugyanis egész más összhatást lehet elérni.

+1: jógás-sportos-cicanadrágos kollekcióm szelektálása, na ez szerintem sokáig fog tartani. Korábban már írtam a 10 jelről, ami biztosan mutatja, ha új jógacuccokra van szükséged, de ezektől a daraboktól válok meg a legnehezebben…

És a végén talán majd megszámolom 🙂 Ha 37, nyertem!

Na de mi legyen azokkal a darabokkal, amik kiszelektálódtak?

Pár tipp, hogy környezetbarát módon szabadulj meg tőlük:

– tudtad, hogy a H&M -ben minden közepes méretű szatyor mennyiségű használt ruha leadásakor 500 Ft értékű kupont kapsz, amit a következő, 2500 Ft feletti vásárlásodnál érvényesíthetsz?

– ismered a Gardrób Közösségi Vásárt? Nemcsak bevételi forrás lehet, de jó móka lehet a barátnőkkel együtt kivonulni, bővebb infót itt találsz

– a Facebookon is számos, női ruhákra specializálódott, adok-veszek oldal van, keress rá!

– ajándékozz! Kutasd fel a környezetben azokat, akik örülnek néhány jó állapotú használt ruhának.

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy garantáltan ne maradj le a jógás újdonságokról, kedvezményekről

KATTINTS IDE A FELIRATKOZÁSHOZ

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

inspiráció innen és innen 

Facebook Comments Box