Hennafestés – a legszebb minták

Hennafestés – a legszebb minták

Hennafestés – a legszebb minták

Még a jóga világnapján vettem hennafestéket, és most keresem a mintát, amit esetleg kis segítséggel majd magamnak is meg tudok festeni. De annyi szépet találtam, hogy nem tudok választani! 

 pint_arm5

A hennafestés módszerét az emberi test díszítésére évezredek óta alkalmazzák, és a misztikus tradíciók világában gyökerezik: őshazájában, Indiában a mehndi kifejezést, míg az arab és nyugati világban a henna szót használják erre a művészetre.

pint_arm7

Az ősi hagyományok szerint a hennafestés a kézre, egész pontosan a tenyérre készült. Amikor pedig már egyre népszerűbbé vált, a test teljes felszínére felkerültek a minták. 

pint_body1

A motívumkincs rendkívül változatos: Indiában a növényi ornamentika a jellemző, amibe beleszőhetik a szent növény, a lótusz, és a a szent állat, a páva motívumait is. Itt a “mehndi raat”- vagyis a mehndi éjszaka az esküvőre való felkészülés elengedhetetlen része, ekkor a menyasszony kezét könyékig, a lábát pedig térdig befestik.  Az arab országokban a lendületesebb vonalú díszítések, Afrikában a geometriai alakzatok lelhetők fel, a vidéktől, szokásoktól és alkalmaktól függően pedig mindezek ezernyi változata megtalálható. Az egyes mintázatok kultúrától függően a bölcsességet, boldogságot, termékenységet, egészséget vagy a szerencsét  szimbolizálják, legújabb felbukkanási helyeken pedig sokszor már csupán díszítő céllal kerülnek a bőrre. A divat a manapság már módosította a hagyományos hennafestést: a motívumok is megváltoztak, gyakori a keveredés a különböző népek tradicionális mintái között, és már csillámport vagy csillámzselét is alkalmaznak a hennafestés kiegészítésére.

 pint_hand11

 

Az autentikus vörös hennafesték lepergése után a hennaminta narancssárga lesz, majd fokozatosan bebarnul, de igazi szépsége másnapra lesz látható. A henna lepergése után a festett bőrfelületet minimum 6 órán keresztül nem érheti víz, ugyanis az megakadályozza a barnulást (nem jön ugyan le, de nem is fog bebarnulni.) Miután bebarnul, nem igényel különleges bánásmódot, azonban a festés tartósságának megőrzése érdekében minden nap egy citromleves vattával érdemes áttörölni.

pint_arm6

Nekem nagyon tetszik, mert abszolút fájdalommentes, hiszen csak a felszínen található hámsejteket színezi meg, és ha kopik, lehet tovább variálni a mintákkal! 

Nektek melyik tetszik? Nálam ez a favorit:

pint_foot3

De görgess lejjebb a további csodaszép képekért!

pint_arm2

pint_arm3   pint_baby

henna1

henna2

henna3
pint_arm8

pint_hand10

pint_hand7

pint_foot1

pint_foot4

pint_foot5

pint_hand_mehndi

pint_hand3

pint_hand5

pint_hand4

 

pint_foot2

pint_foot6

pint_armfeet

pint_hand6

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon isahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

www.facebook.com/yogapopblog

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

 

Képek innen

Facebook Comments Box