Így fertőtlenítsd a jógamatracod!

Így fertőtlenítsd a jógamatracod!

Így fertőtlenítsd a jógamatracod!

A baktériumok és gombák sajnos az edzőtermeket és a jógastúdiókat sem kerülik el, hiába használsz saját matracot, érdemes odafigyelni annak fertőtlenítésére is, hogy a viszketést, kellemetlen szagokat és nem utolsósorban a különböző fertőzéseket elkerüld. Ha természetes megoldást keresel, az illóolajok itt is segítenek:

a teafaolaj az egyik legjobb természetes fertőtlenítőszer, nemcsak a gombákat és a baktériumokat, de a vírusokat is elpusztítja. Fertőtlenítés mellett használják még gyulladáscsökkentésre, felső légúti panaszok enyhítésére, bőrbetegségekre, leégésre, és egyáltalán, erősíti és támogatja a szervezet ellenálló-képességét. A levendulának pedig egyrészt isteni illata van, emellett nyugtatja az idegrendszert is, ami szintén jótékony hatású egy-egy keményebb edzés, óra után.

A házilag is elkészíthető keverékhez pedig nincs szükséged másra, mint

  • egy kisebb szórófejes flakonra,
  • desztillált vízre (vagy forrásvízre),
  • 2-3 csepp teafaolajra és
  • 1 csepp levendulaolajra.

Töltsd meg a flakont a desztillált vízzel, cseppentsd bele az olajokat, és máris kész a saját  permeted, amivel nem csak a matracodat, egyéb jógás kiegészítőidet (téglát-hevedert) fújhatod át időnként, hanem  az edzőcipődet, flip-flopodat és a sporttáskádat is fertőtlenítheted.

Ui.: ha cicád van, bánj óvatosan a teafaolajjal, rájuk mérgező hatással lehet, úgyhogy cseréld ki inkább citromfű-olajra, ami szintén fertőtlenítő, antibakteriális hatással bír.

kép: Unsplash

Olvasnál még?

Ne maradj le a legfrissebb tartalmakról, értesülj a kedvezményekről elsőként, iratkozz fel a hírlevelemre IDE KATTINTVA

Ha tetszett a poszt, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

Vagy csatlakozz a zárt jógás facebook csoportomhoz itt, hogy elsőként értesülhess jógás eseményekről: 

csajos jóga-jógás csajok

Facebook Comments Box