10 biztos jel, hogy új ruhákra van szükséged

10 biztos jel, hogy új ruhákra van szükséged

10 biztos jel, hogy új ruhákra van szükséged

A jóga célja alapvetően az, hogy közelebb kerülj a legigazibb, legautentikusabb énedhez, de mindehhez azért szükséged van tisztességes jógaruházatra is, amely támogatja ezt a verejtékkel borított, füstölő illatú, küzdelmekkel teli utazást. Íme tíz dolog, ami arra utalhat, hogy ideje lecserélni a kopott, vagy már túl laza, esetleg túl szűk jógaruháidat, vagy legalábbis inkább már csak az otthoni gyakorláskor használni őket (vigyázat, csak humorérzékkel rendelkezők görgessenek tovább):

 

apparel

 

1. A “spandex” meghatározás már csak szép emlék, és nem a jelenlegi jellemzője nadrágod/felsőd állapotának: kicsit több belátást enged már akár a karjaidnál, mint amennyi feltétlenül szükséges, főleg az egyensúlyozó pózoknál.

1cikk
2. Attól függetlenül, hányszor mostad már 60 fokon, a nadrágod még mindig fura szagot áraszt – amikor a szomszéd szőnyegen gyakorlók már nem tudják harmonizálni a csakráikat a nehéz levegőtől, lehet, hogy baj van.

2cikk
3. Amikor arra leszel figyelmes, hogy az ülő pozíciókban a kilógó cérnákat tépkeded innen-onnan a pólódból (persze csak ha nem akarod teljesen lebontani a felsődet, hogy egy új csőtop legyen belőle).

cikkcica
4. Ha a fordított vagy félfordított testhelyzetek során akaratlanul is villantasz.

5. Kézzel is tartani kell a nacidat, amikor ráfeszítesz a hasadra, és aktiválod a hasi zárat – a leggingsed már annyira régi, hogy lecsúszik a derekadról, akárhányszor az oktató azt mondja, hogy szippantsd be a köldököd a gerinced felé.

6. Vagy ha éppen annyira szoros a nadrágod az ülepednél, hogy folyamatosan tevepatát villantasz – legyünk őszinték, ez a jelenség teljesen új daraboknál is fennállhat. Vásárlásnál mindig légy résen – válassz okosan!

6cikk
7. Ha a “töltsd meg a tüdőd levegővel” instrukciónál szinte elájulsz, annyira szoros a melltartód, és a mély levegővételnél a bordáid közé vágnak a pántok – gyorsan cseréld le!

8. Már azon kapod magad, hogy DIY batikolási technikákat keresel a neten, amivel elfedhetnéd a felsőd dezodorfoltjait – de tudod, ezek a foltok bizony szaggal is járnak – ld. 2-es pont fent.

9. Valamilyen misztikus oknál fogva a pasik mindig mögéd terítik le a matracukat a teremben – még ha nem is vagy flörtölős típus…

9cikk

10. …igen, ez valójában azért van, mert nem “csak” a lelkedet látják a lefelé néző kutyában. Amikor a viseltes, szúnyogháló-vékonyra mosott nadrágod sokkal többet mutat a hátsó feledből, mint amennyit te szeretnél, az bizony kellemetlen helyzetbe hozhat, és blokkolja a megfelelő energiaáramlást.

 

10 cikk

Legyen szó akár márkás, méregdrága cuccokról, akár egyszerűbb cicanadrágról-trikóról, mindig győződj meg róla, hogy a számodra legmegfelelőbbet választod, amely amellett, hogy az ászana gyakorlásodat nem akadályozza, de jól is érzi magát benne nem csak a tested, hanem a lelked is.

 

forrás: doyouyoga.com
képek: doyouyoga.com, pinterest.com

 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

facebook.com/yogapopblog

Facebook Comments Box