Bemutatkozom

Bemutatkozom

Bemutatkozom

Első találkozásom a jógával a hosszú kapcsolatok kezdetére jellemző tipikus eset volt: annyira megijedtem tőle, hogy utána hónapokig kerültem az újabb kontaktust. Gondolkodóba ejtett, hogy mi ennek a mozgásformának a titka, hogyan ragadja meg egyszerre a testet-szellemet. Aztán egyszerűen csak rábíztam magam, nem keresve a miérteket, csupán jól éreztem magam benne. Saját tapasztalataimat és a jóga hagyományainak alapjait, a biztonságos gyakorláshoz elengedhetetlen anatómiai ismereteket végül egy oktatói tanfolyam fésülte össze bennem, melynek elvégzése után csoportos órákat kezdtem tartani. Az idő telt, az igény pedig nőtt bennem, és a velem jógázókban is: még több ászanára, még több ismeretre. Így aztán jött a következő tanfolyam, következő továbbképzés és aztán a következő… remélem nemcsak a magam, hanem a gyakorlók megelégedésére. 
Az alapokat a gerincjóga-és sportoktatói képzés biztosította, melyet a Mandala Jógastúdiókban végeztem el, majd a női jógával folytattam, később Almásy Csillánál 3D Yoga oktatói és gerinctréneri képesítést is szereztem. Rengeteg tervem van, sokat szeretnék még másoktól tanulni, továbbképezni magam, rendszeresen látogatok különleges jógás eseményeket. Kisfiam lassan másfél éves, így jelenleg a legtöbbet tőle tanulok, legfőképpen türelmet… 
A jóga mindig segítségemre volt a mindennapokban, és a várandósságom alatt sem volt ez másképp: az áldott állapot áldatlan mellékhatásait segített enyhíteni, a szülésre is felkészített, majd a kisbabámmal való kapcsolat elmélyítéséhez és a szülés előtti kondícióm visszanyeréséhez is hozzájárult. A jóga számomra ma is kikapcsolódást, feltöltődést, de egyben már fejlődést, folyamatos tanulást jelent. A várandósságom ideje alatt megtapasztaltak indítottak el a kismama- és babás jógaoktatói képzés irányába, így találtam Radics Klaudia képzésére, tőle tanultam meg, milyen gyakorlatokkal segíthetek kismamáknak és szórakoztathatom a babákat, de hogyan tudok eközben vigyázni is rájuk. Hiszek benne, hogy az anyatestnek szüksége van erre a fajta törődésre, melyet a jóga komplex rendszere nyújthat. Végzett oktatóként pedig szeretném minél több kismamának megmutatni a jóga összes szépségét várandósan, majd édesanyaként is.  
Hálás vagyok a velem gyakorlók bizalmáért, és igyekszem támogatni őket a jóga testet-lelket építő, harmóniát hozó felfedezésének útján. 
 
 Oreskó Renáta
 
 2018. február
 
 

 
 
Facebook Comments Box